Naslovna Kultura Film Na 10. MikroFAF festivalu biće prikazano 67 filmova

Na 10. MikroFAF festivalu biće prikazano 67 filmova

2 minuta za čitanje
0
180
Mikrofaf

Beograd, 17. septembar 2019. – Nakon pregleda više stotina filmova sa svih konitenata, selekcioni tim MikroFAF festivala odabrao je 67 filmova koji će biti prikazani u takmičarskom programu tokom četiri dana jubilarnog desetog izdanja festivala.

10. MikroFAF festival biće održan u terminu 10-13. oktobar 2019 u Muzeju Jugoslovenske kinoteke, Beograd

Kategorije u kojima će se filmovi takmičiti su uradi-sam film, nezavisni film, juniorski film i, specijalna kategorija: POWER FILM.

Ova kategorija je tu da nas podseti na istrajnost i usled teških izazova, na moć umetnosti, moć pojedinca, i moć zajednice usredsređene na svoju misiju. Naravno, moć može biti zloupotrebljena, ugrožavajuća, opasna. Za Mikropolis nagradu u ovoj kategoriji takmičiće se filmovi koji na originalan način odslikavaju bilo koji od ovih aspekata moći.

S obzirom da je ovo deseto izdanje MikroFAF festivala, naša MOĆ je u tome što smo istrajali u svojoj nameri da promovišemo nezavisno stvaralaštvo, stvaralaštvo u ograničenim uslovima, mlade autore, i aktuelne filmske i socijalne fenomene. Tu snagu i moć smo tokom godina prikupljali zahvaljujući vrednim autorima, gostima, prijateljima i vernoj publici.

Festival organizuje Udruženje „Satibara“ iz Beograda, koje ove godine takođe slavi deseti rođendan, a podršku projektu je pružilo Ministarstvo kulture i informisanja RS.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Film
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Šabić: Nedopustivo nizak nivo dostupnosti informacija o radu Vlade i Kriznog štaba tokom epidemije korona virusa

Beograd, 02. jul 2020. – Dostupnost informacija o radu Vlade i njenog Kriznog štaba za suz…