Naslovna Politika Najavom prekršajne prijave protiv nedeljnika Vreme Ministarstvo kulture kontroliše štetu koju su napravili režimski tabloidi

Najavom prekršajne prijave protiv nedeljnika Vreme Ministarstvo kulture kontroliše štetu koju su napravili režimski tabloidi

2 minuta za čitanje
0
131
Nedeljnik Vreme

Beograd, 16. januar 2020. – Redakcija nedeljnika Vreme saopštila je da je cilj prekršajne prijave koju je protiv tog magazina najavilo Ministarstvo kulture dalji pritisak na nezavisne medije i kontrola štete koju su napravili režimski tabloidi.

Ne možemo da verujemo da će Ministarstvo kulture i informisanja podneti prekršajnu prijavu protiv našeg nedeljnika zbog redakcijske opreme teksta “Zlo vreba sa kioska” broj 1515, gde se izričito i argumentovano osuđuje medijsko lešinarstvo režimskih tabloida, navodi se u saopštenju.

Kao dokaz njihovog beščašća, objavili smo naslovne strane tih novina, podseća Vreme.

Ministarstvo kulture i informisanja, koje je sa zakašnjenjem i tek pod pritiskom javnosti reagovalo na brutalno kršenje svih prava ili interesa maloletnih lica u režimskim tabloidima, sada promptno najavljuje prekršajnu prijavu protiv Vremena.

Potpuno je neshvatljivo kako smo mi to mogli da povredimo prava ili interese maloletnih lica nakon što su ih, ničim ometani, tabloidi kršili svakog dana na svim kioscima u Srbiji, konstatuje nedeljnik.

Ogromna i nepopravljiva šteta je učinjena, a Vreme je samo belodano dokumentovalo dubinu zla ovog medijskog ponora, ističe se u saopštenju.

Od Ministarstva kulture i informisanja očekujemo povlačenje prekršajne prijave protiv našeg nedeljnika, navodi se u saopštenju redakcije nedeljnika Vreme.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Izbor Lajčaka da vodi pregovore Srbije i Kosova može biti strateška greška Evropske unije

Brisel, 21. februar 2020. – Evropska unija bi napravila veliku stratešku grešku u svom sus…