Naslovna Politika Evropska unija Najveći projekat uz učešće dece i omladine u Beču ikada

Najveći projekat uz učešće dece i omladine u Beču ikada

4 minuta za čitanje
0
332
deca

Beč, 9. februar 2019. – Oko 10.000 dece i omladinaca će u glavnom gradu Austrije narednih meseci na radionicama diskutovati o svom gradu, a rezultati će završiti u strategiji koju Grad priprema za kraj 2019. godine.

Werkstadt Junges Wien“ je najveći projekat ikada započet u Beču na kojem učestvuju deca i omladinci.

Šta vam se dopada u gradu? Šta vam se manje dopada? Šta treba promeniti i kako treba da izgleda Beč u kojem ti želiš da živiš?“ . To su pitanja o kojima će deca i omladinci u Beču diskutovati narednih meseci na brojnim radionicama u čitavom gradu.

Svuda tamo gde ima dece i omladine – u vrtićima, školama, omladinskim centrima, udruženjima itd. od februara do aprila deca će zajedno sa pedagozima, socijalnim radnicima i volonterima raditi na tome da predstave kako bi želeli da se Beč razvija po njihovoj meri.

Deca i omladina čine Beč življim, raznovrsnijim i mladim. Sa ovom inicijativom želimo da decu i omladinu još više uključimo u kreiranje njihove budućnosti“, kaže gradonačelnik Beča Mihael Ludvig. „Deca i omladinci su eksperti u onome što njih zanima“, ističe član gradskog veća za omladinu Jirgen Černohorski.

Beč je demografski viđeno najmlađa austrijska pokrajina.

Skoro svaki peti Bečlija je 2018. godine bio ispod 19 godina. To je više od 360.000 dece i omladinaca.

Beč se poslednjih 50 godina od jednog sve manjeg i starijeg grada razvio u mladu i perspektivnu metropolu. Krajnje je vreme da čujemo decu i omladinu, kako grad sa njihovog gledišta za 20 ili 50 godina treba da izgleda“, kaže gradonačelnik.

Cilj ove inicijative je da se u više od 500 radionica uključi najmanje 10.000 dece.

Rezultati radionica biće analizirani do leta i postavljeni kao osnova za razvoj strategije za decu i omladinu Grada Beča. Teme koje deca i omladinci budu obradili biće do sredine 2019. godine predstavljeni a do kraja godine biće sastavljena planirana strategija i dostavljena u Skupštinu, saopšteno je iz Predstavništva Grada Beča u Beogradu

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Evropska unija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Teret ekonomske krize na Zapadnom Balkanu, izazvane pandemijom korona virusom, ne sme pasti na leđa radnika i radnica

Beograd, 25. maj 2020. – Duboko zabrinuti podacima koji pokazuju da ekonomske posled…