Naslovna Politika Napadnuta Nataša Jeremić, napadač uhapšen

Napadnuta Nataša Jeremić, napadač uhapšen

3 minuta za čitanje
0
414
Nataša Jeremić

Beograd, 29. decembar 2018. – Natašu Jeremić, novinarku i suprugu predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, nepoznato lice presrelo je danas u Beograd ispred zgrade u kojoj živi, i uputio joj „niz najvulgarnijih uvreda i direktnih pretnji po fizički integritet nje i njene porodice“, saopštio je Savez za Srbiju (SZS).

Ovakvi napadi su posledica agresivne hajke koju režim sprovodi protiv svih neistomišljenika, crtajući im mete na čelu, samo zbog toga što se usuđuju da upute javnu kritiku u vezi sa stanjem u državi“, navedeno je u saopštenju.

Kako je navedeno, „posebno je zabrinjavajuće što su na udar došle i njihove porodice“.

Nataša Jeremić je prijavila ovaj slučaj u policijskoj stanici Vračar, u kojoj su dežurni službenici postupali izuzetno korektno i profesionalno“, navedeno je u saopštenju.

Podsećamo javnost i da je 14. decembra 2018. upućeno preteće pismo predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću od anonimnog pošiljaoca, potpisano kao ‘Srpski zavetnici’, u tom pismu, upućene su mu pretnje smrću, kao i njegovoj supruzi i njihovom detetu“, saopštio je SZS.

Policija je u Beogradu uhapsila V. D. (68) zbog pretnji upućenih novinarki Nataši Jeremić, supruzi bivšeg šefa diplomatije i jednog od lidera Saveza za Srbiju Vuka Jeremića.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, V.D. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, odnosno da je danas oko 12 časova, u jednoj ulici na Vračaru, uputio verbalne pretnje Nataši Jeremić.

Policija je ubrzo nakon prijavljenog događaja identifikovala i uhapsila osumnjičenog.

Osumnjičenom V. D. određeno je zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Grupa Socijalisti i demokrate: Vučić bezobzirno ignorisao bezbednost građana radi političke koristi

Brisel, 08. jul 2020. – Grupa Socijalisti i demokrate (S&D) u Evropskom parlamentu (EP…