Naslovna Društvo Obrazovanje Nastavnik za digitalno doba

Nastavnik za digitalno doba

2 minuta za čitanje
0
949
poslovna žena

Beograd, 08. februar 2017. – Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja započelo je konsultativni proces po pitanju Nacrta okvira digitalnih kompetencija – Nastavnik za digitalno doba koji je kreiran je sa ciljem da podrži nastavnike iz sistema obrazovanja u Srbiji u procesu integracije digitalnih sadržaja u svakodnevnu praksu.

U dokumentu su navedene i definisane veštine, ciljevi i očekivani ishodi koji čine korpus digitalnih kompetencija nastavničke profesije. Nastavnici dokument mogu koristiti za procenu sopstvenih veština i promišljanje o sopstvenoj praksi kao i za identifikaciju narednih koraka svog profesionalnog razvoja.

Realizatorima obuka ovaj dokument može biti koristan za unapređenje kvaliteta i relevantnost stručnih programa, a donosioci odluka na osnovu njega mogu proceniti i revidirati postojeće regulative i kreirati programe podrške.

Osim unapređivanja IKT infrastrukture, povećanja dostupnosti relevantnim IKT obukama, organizovanja skupova, ovo je još jedna od aktivnosti koje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sprovodi u nastojanju da primenom IKT-a doprinese osavremenjivanju nastavne prakse.

Svi zainteresovani koji žele da dostave komentare na Nacrt, mogu to učiniti do 1. marta 2017. godine, na formularu, putem elektronske pošte na adresu: pitanja@mpn.gov.rs sa naznakom komentari na tekst Okvira.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Obrazovanje
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Popović: Fakulteti treba da procene opravdanost umanjenja školarine

Beograd, 15. maj 2020. – Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je da će…