Naslovna Civilno društvo NDNV: Šinković novi predsednik, Leđenac potpredsednica

NDNV: Šinković novi predsednik, Leđenac potpredsednica

2 minuta za čitanje
0
308
Norbert Šinković,Maja Leđenac

Beograd, 9. jun 2019. – Novinar Radija Slobodna Evropa i asistent na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Norbert Šinković izabran je za novog predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), a za potpredsednicu je izabrana novinarka agencije Beta i Radija Slobodna Evropa Maja Leđenac.

Šinković je rekao da je medijska scena u Srbiji devastirana i dodao da neće odustati od borbe za slobodne medije, objavljeno je na sajtu NDNV.

Nudimo platformu mladim kolegama i koleginicama, da se bave profesionalnim novinarstvom i ostanu na pravom putu, rekao je Šinković i najavio da će naročitu pažnju posvetiti kolegama i koleginicama na lokalnom nivou.

Skupština NDNV održana je pošto je krajem marta dotadašnji predsednik NDNV Nedim Sejdinović podneo ostavku “iz ličnih razloga”.

Šinković (34) je po funkciji predsednik Upravnog odbora NDNV, a Maja Leđenac (35) potpredsednica tog devetočlanog tela, dok su članovi UO još i Branka Dragović Savić, Slađana Gluščević, Darko Šper, Duško Medić, Jelena Kleut, Ranka Ivanoska i Ana Lalić.

U saopštenju se podseća da je prvi predsednik NDNV bio Miodrag Mile Isakov, koji je tu funkciju obavljao u dva mandata, potom Dimitrije Boarov, Petar Petrović, a u tri mandata Dinko Gruhonjić.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Civilno društvo i mediji traže od Batuta podatke o umrlim od korona virusa u Srbiji

Beograd, 09. jul 2020. – Od „Batuta“ se traži da podatke o ukupnom broju zaraženih, onima …