Naslovna Politika Nedeljnik: Otac ministra policije Srbije dobio dozvolu za proizvodnju oružja

Nedeljnik: Otac ministra policije Srbije dobio dozvolu za proizvodnju oružja

2 minuta za čitanje
0
164
analiza

Beograd, 25. septembar 2019. – Firma “Junajted BG”, koja je u vlasništvu Branka Stefanovića, oca ministra unutrašnjih poslova Srbije, dobila je ove godine dozvolu da se bavi proizvodnjom oružja, navodi magazin Nedeljnik.

Podsećamo da je, nedavno, BIRN otkrio i objavio da je Branko Stefanović umešan u prodaju minobacačke municije Saudijskoj Arabiji, koja je kasnije završila kod islamskih ekstremista u Jemenu.
 

U novom broju Nedeljnik donosi informaciju da je dozvolu firmi “Junajted BG” izdalo Ministarstvo odbrane 9. aprila, sa rokom važenja od godinu dana.

Tako se Junajted BG sada nalazi u Registru proizvođača naoružanja i vojne opreme Ministarstva odbrane pod brojem 47, od ukupno 50 firmi koje imaju dozvolu da se bave proizvodnjom oružja. Ovaj registar objavljen je na sajtu Ministarstva odbrane“, navodi taj list.

Dodaje se da nije poznato koje oružje proizvodi firma Branka Stefanovića, kao što nije ni poznato da li je “Junajted BG” ispunio sve kriterijume koje propisuje Ministarstvo odbrane u postupku izdavanja dozvola za proizvodnju oružja.

Na osnovu toga što je izdata dozvola za proizvodnju oružja, Branko Stefanović i svi zaposleni u njegovoj privatnoj firmi dobili su pravo na pristup podacima označenim kao ‘Poverljivo’ odlukom Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost, čiji sekretar je upravo Nebojša Stefanović“, piše Nedeljnik u novom broju.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Spremo: Društveni dijalog kao ozbiljan način pristupa i izveštajima domaćih organizacija

Beograd, 29. maj 2020. – “Kritike sa međunarodnog nivoa na neki način bivaju adresir…