Naslovna Društvo Nedeljnik “Vreme” o doktorskoj disertaciji Jelen Trivan

Nedeljnik “Vreme” o doktorskoj disertaciji Jelen Trivan

2 minuta za čitanje
0
289
Jelena Trivan

Beograd, 08. decembar 2019. – Doktorat Jelene Trivan, direktorke Službenog glasnika i nekadašnje funkcionerke Demokratske stranke, odbranjen 2013. godine, sadrži najmanje 15 odsto teksta koji je prepisan bez navođenja izvora.

Softver Turnitin otkrio je 29 odsto teksta koji se nalazi u drugim izvorima na srpskom jeziku, pokazalo je istraživanje Vremena“.

Doktorsku tezu “Biblioteke i multikulturalnost” Trivan je odbranila 2013. godine na Filološkom fakultetu. Komisijom je predsedavala njena mentorka i bivša dekanka Filološkog fakulteta Aleksandra Vraneš.

Direktorka Službenog glasnika je kroz master i doktorske studije prošla za samo tri godine i to sa najvišim ocenama, a najveći broj ispita položila je upravo kod svoje mentorke, profesorke Vraneš.

Odgovarajući na optužbe da je plagirala doktorat, Trivan je za “Vreme” rekla da zna da udariti na nju bar nije teško.

Znam da sam ja kolateral višemesečnih sukoba na Filološkom fakultetu i udara na dekanku koja je podržala listu SNS i da ću ja, zbog sbog imena, a u svrhu obračuna sa drugima biti proglašena za falsifikatora, pa čak i nepismenu ako to bude politički potrebno“, odgovorila je Trivan u SMS poruci “Vremenu” i dodala da joj je scenario jako poznat.

Tekst Nemanje Rujevića, u celosti, možete pročitati na sajtu nedeljnika Vreme.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

YUCOM: Sloboda mišljenja i izražavanja, sloboda medija, pravo na obaveštenost u fokusu treće analize “Ljudska prava i Covid -19”

Beograd, 18. maj 2020. – U Republici Srbiji, u cilju sprečavanja širenja zaraze i po…