Naslovna Civilno društvo Neophodna podrška i solidarnost sa redakcijom portala kolubarske.rs

Neophodna podrška i solidarnost sa redakcijom portala kolubarske.rs

4 minuta za čitanje
1
260
Kolubarske.rs

Valjevo, 11. januar 2020. – Valjevsko udruženje građana Dijalog (kao organizacija civilnog društva i osnivač internet portala Dijalog Net) najoštrije osuđuje, još jedan u nizu, napad na redakciju internet portala kolubarske.rs.

Autor teksta je Aleksandar Milijaševič, predsednik udruženja Dijalog i glavni i odgovorni urednik potala Dijalog Net

Nepoznata osoba, ili više njih, provalila je u redakciju internet novina Kolubarske.rs u centru Valjeva.

Jasno je da se u medijsku kuću ne ulazi zbog pljačke, jer svako zna da novca i nakita nema u novinarskim redakcijama. U njima ima vredne dokumentacije i novinarskih tekstova”, navodi se u saopštenju redakcije portala portala kolubarske.rs.

Portal kolubarske.rs je postao prepoznatljiv kao medij koji aktivno prati aktuelna dešavanja na teritoriji Kolubarskog okruga. Novinari i saradnici ovog portala svoj rad baziraju na doslednom informisanju javnosti o radu i rezultatima rada javnog, privatnog i civilnog sektora.

U pripremi svojih tekstova, redakcija portala kolubarske.rs koristi zvanične i proverljive podatke koji su ili javno dostupni ili su dobijeni u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Važno je podsetiti da redakcija ovog portala ne može biti odgovorna ukoliko ima nezadovoljnih sadržinom objavljenih tekstova, a koji su nastali na osnovu analize zvaničnih dokumenata.

Ono što je sigurno da ako se javni poslovi sa javnim novcem obavljaju u skladu sa javnim interesom i zakonom,  onda nema ni razloga za nezadovoljstvo i negodovanje zbog novinskih tekstova.

Nezadovoljni tekstovima koji su objavljeni na portalu kolubarske.rs trebalo bi da se pobrinu da svoje delovanje usklade sa javnim interesom, moralom i zakonom.

Način kako se sprovode napadi na redakciju portala kolubarske.rs govori i ukazuje na ekstremnu podmuklost inspiratora i nalogodavaca.

Način na koji će nadležni državni organi sprovesti postupak otkrivanja nalogodavaca i počinilaca ovog krivičnog dela biće još jedan od dokaza da li u Valjevu (Srbiji) mediji mogu slobodno da izveštavaju o temama koje su od javnog interesa.

Način na koji će valjevska javnost podržati dalji rad portala kolubarske.rs i ostalih medija koji svoj posao obavljaju u skladu sa etičkim i profesionalnim standardima biće jedan od dokaza da li, i u kojoj meri, postoji solidarnost u društvu.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

UNDP: Kampanja “Tiče me se” – Za komšiluk koji ne zatvara oči pred nasiljem

Beograd, 25. novembar 2020. – Povodom obeležavanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ž…