Naslovna Politika NIN: Zgradu MUP-a obezbeđuje privatna firma u vlasništvu bivše državne sekretarke tog ministarstva

NIN: Zgradu MUP-a obezbeđuje privatna firma u vlasništvu bivše državne sekretarke tog ministarstva

3 minuta za čitanje
0
146
obezbeđenje

Beograd, 15. februar 2020. – Zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije u Beogradu obezbeđuju četiri privatne firme, među kojima je i BPS sekjuriti koja je pre tri godine osnovana sa ulogom od 100 dinara a čija je vlasnica bivša državna sekretarka u MUP-u, piše nedeljnik NIN u broju od četvrtka.

Kako navodi nedeljnik, odluka o angažovanju privatnog obezbeđenja doneta je početkom decembra prošle godine, 23 dana pre nego što je ministar policije Nebojša Stefanović javno priznao da se “razmišlja” o jednom takvom “pilot projektu“.

Okvirnim sporazumom predviđeno je da za usluge obezbeđenja MUP u 2019, dakle za nepunih mesec dana, konzorcijumu koji uz BPS Sekjuriti čine i VIP Sekjuriti, 4GS Sekjur solušn i Tisten grup, isplati 10 miliona dinara, a ove i naredne godine po 50 miliona dinara, bez PDV-a. Ukupno, dakle, sa PDV-om 132 miliona dinara ili 1,12 miliona evra“, navodi NIN.

Taj list dodaje da je vlasnika BPS sekjuritija Milena Vuković, a da je portal Insajder ranije otkrio da je ona bila državna sekretarka u MUP-u dok je ministar bio Stefanović.

NIN otkriva da su BPS, u međuvremenu, za iste poslove kao i MUP angažovali i brojni drugi državni organi i preduzeća.

Među klijentima BPS Sekjuriti pre MUP-a bili su Uprava za zajedničke poslove republičkih organa Vlade Srbije, Poreska uprava, Beogradski vodovod i kanalizacija, Centar za socijalni rad Beograda, javna preduzeća Pošta Srbije, Infrastruktura železnice Srbije, Srbija kargo i drugi.

Prema računici NIN-a, ukupna vrednost tih ugovora vredna je nekoliko desetina miliona evra. Kao deo konzorcijuma, BPS Sekjuriti je sa JP Pošta Srbije potpisao ugovor vredan 933 miliona dinara, sa EPS-om na 832 miliona dinara, sa Srbija kargom 113 miliona dinara, sa Infrastrukturom železnice Srbije 105 miliona dinara…”, dodao je taj list.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Tokom pandemije starije generacije povećale ulaganja u bitkoin

London, 03. jul 2020. – Pripadnici starijih starosnih grupa, “Bejbi bumera” i …