Niš dobio EU info kutak

2 minuta za čitanje
0
854

Otvaranjem EU info kutka i izložbe fotografija "EU  Srbija: 15 godina partnerstva" u Nišu je počelo obeležavanje "Meseca Evrope".

EU info kutak, kako je rečeno na otvaranju, građanima Niša i jugoistočne Srbije omogućiće da se bliže upoznaju s Evropskom unijom, njenim institucijama, fondovima i mogućnostima za školovanje i usavršavanje u Evropskoj uniji.

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport kazao je da je EU u proteklih 15 godina s više od tri milijarde evra finansirala projekte približavanja Srbije Evropskoj uniji.

On je dodao da je tim sredstvima, između ostalog, finansirano opremanje Veterinarskog specijalističkog instituta u Nišu, izgrađen je dalekovod Niš-Vranje, a obezbeđeno je i gostovanje mladih džezera na "Nišvil" džez festivalu.

Devenport je rekao da je u Beogradu nedavno otvoren novi EU info kutak, dok su Novosađani EU info kutak dobili pre godinu dana.

Prostorije EU info kutka otvorene su u Voždovoj ulici, u prizemlju hotela Ambasador i radiće svakog radnog dana od 10 do 19 časova i subotom od 10 do 15 časova.

Izložba fotografija "EU  Srbija: 15 godina partnerstva" otvorena je u Velikoj sali Oficirskog doma.

U okviru obeležavanja "Meseca Evrope" u Narodnom pozorištu u Nišu će biti održana predstava Evropa poznate hrvatske književnice Ivane Sajko.

Izvor:Beta

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija i Evropska unija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Međak: Vladavina prava visoko kotirana na listi prioriteta nove Evropske komisije

Beograd, 09. decembar 2019. – Evropska unija dobila je nove čelnike pred kojima su v…