Naslovna Društvo Pravosuđe Niš: Gradonačelnik osumnjičen za utaju poreza

Niš: Gradonačelnik osumnjičen za utaju poreza

4 minuta za čitanje
0
996

Niš, 11. avgust 2016 – Poreska uprava podnela je krivičnu prijavu protiv Darka Bulatovića, aktuelnog gradonačelnika Niša,  zbog sumnje da dok je bio predsednik Radničkog nije plaćao poreze i doprinose na plate nekoliko fudbalera (nezvanično, budžet države je ostao uskraćen za 2,5 miliona dinara).

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović potvrdio je da je protiv njega podneta krivična prijava zbog utaje poreza u Fudbalskom klubu Radnički iz Niša. Opozicija u gradskoj skupštini poziva da se situacija što pre razjasni, a Bulatović navodi da je reč o poreskim obavezama iz perioda pre nego što je on došao na čelo kluba i da na računu kluba nije bilo novca.

"Moja odgovornost ne postoji. To nije moj privatni klub. Nije bila moja obaveza da dajem novac iz džepa već samo ono čime klub raspolaže i ja sam to radio u skladu sa zakonom", izjavio je Bulatović na konferenciji za medije, prenose Južne vesti.

Bulatović je podsetio da je račun Radničkog, u vreme dok je on bio njegov predsednik, bio stalno u blokadi.

"Nisam samo ja uključen u utvrđivanje onoga šta se tamo dešavalo. Radi se samo o tome da sam ja, kao i desetine drugih ljudi, dao iskaz o utvrđivanju stanja u Radničkom u poslednjih deset godina", izjavio je gradonačelnik Niša.

Bulatović je u toku prepodneva napustio sednicu Skupštine grada kako bi dao iskaz u Osnovnom javnom tužilaštvu zbog čega su reagovali predstavnici opozicije.

Odbornica pokreta "Dosta je bilo" Radmila Popović  predložila je pauzu u zasedanju, uz obrazloženje da Bulatoviću treba biti omogućeno da što pre razjasni situaciju koja kompromituje njegovu poziciju.

"Ne bi valjalo da imamo gradonačelnika koga terete za jednu takvu proneveru", izjavila je Popović.

Darko Bulatović je bio je predsednik Upravnog odbora Radničkog od juna 2013. godine do juna 2014. godine.

Sa te pozicije se povukao zbog obaveza koje je imao kao direktor Privrednog društva "Jugoistok". Na mesto v.d. direktora postavljen je u martu 2014. prema pisanju portala Južne vesti.

Za gradonačelnika je izabran 11. jula 2016, čime je preuzeo i funkciju predsednika Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), navode Južne vesti.

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Pravosuđe
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Pokrenut portal za onlajn plaćanje sudskih taksi

Beograd, 15. maj 2021. – Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da je Ministarst…