Naslovna Civilno društvo Nisu same: Urgentna pomoć za žrtve trgovine ljudima i njihovu decu

Nisu same: Urgentna pomoć za žrtve trgovine ljudima i njihovu decu

2 minuta za čitanje
0
210
#NisuSame

Beograd, 05. novembar 2019. – NVO ASTRA  je pokrenula kampanju prikupljanja sredstava za urgentne potrebe žrtava trgovine ljudima.

Kampanja je pokrenuta na platformi Donacije.rs.

Kako su najavili iz ove organizacije, neophodno je sakupiti 350.000 dinara. Sakupljeni novac biće namenjen namirenju onih potreba koje su žrtve i njihova deca izdvojile/a kao najhitnije.

To su paketi sredstava za higijenu dece i odraslih, obuća i odeća za decu i odrasle, hrana, ogrev, hitna mediciniska pomoć, troškovi regulisanja ličnih dokumenata, nastavak školovanja, kursevi i obuke za olakšavanje zaposlenja, sredstva za rad, kućni aparati, troškovi prevoza i užina za školarce…

Astra tim poziva humane, aktivne i društveno-odgovorne pojedince i pojedinke da zajedničkim snagama ,žrtvama trgovine ljudima i njihovim porodicama, makar u nekom segmentu olakšaju svakodnevicu i vrate im veru u ljude i njihove kapacitete za dobročinstvo.

Astra podseća da je, tokom svog dvadesetogodišnjeg rada, primila oko 38.000 poziva na SOS telefon i na osnovu njih identifikovala, i različitim vidovima podrške, pomogla preko 500 žrtava trgovine ljudima.

Nakon spasavanja iz lanaca trgovine ljudima i primanja prve pomoći, žrtve trgovine ljudima ulaze u proces resocijalizacije koji je po pravilu dug, mukotrpan i prepun izazova − izložene su stigmi okoline i najbližeg okruženja, često odbačene od najbliže porodice, bez zaposlenja, i pritom se bore sa traumom i posledicama neljudskog tretmana kome su bile podvrgnute.

Nedostaju im podrška i osnovna sredstva za život. Posledično, sve to nedostaje i njihovoj deci, te i ona stradaju.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Otvorene prijave za EU nagradu za istraživačko novinarstvo 2020

Beograd, 22. maj 2020. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je da …