Naslovna Civilno društvo NOPS: “Pitanje polisa osiguranja može se rešiti tako da se cena određuje u skladu sa prometom”

NOPS: “Pitanje polisa osiguranja može se rešiti tako da se cena određuje u skladu sa prometom”

2 minuta za čitanje
0
51
more

Beograd, 6. novembar 2020 – Ukoliko se problem sa licencama za turističke agencije ne reši, najveći gubitnici biće putnici koji imaju vaučere za zamensko putovanje, smatraju u Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije.

U saopštenju NOPS-a se navodi da ako agencije bankrotiraju, ova putovanja sigurno neće biti realizovana, a povrat novca na osnovu polisa osiguranja je takođe pod znakom pitanja, budući da su posledice vanrednog stanja uglavnom isključene kao osigurani slučajevi.

“U slučaju ovakvog scenarija, ne pomažu ni nenaplative tužbe protiv agencija, koje propagiraju pojedina udruženja”, navode iz NOPS-a i dodaju da one mogu samo stvoriti dodatne troškove putnicima.

Naglašavaju da je sada prioritet da se nađe rešenje koje će omogućiti agencijama da prežive, jer bi tako bili zaštićeni i potrošači, odnosno putnici sa zamenskim putovanjem.

“Podržavamo sve napore da se reše problemi u ovoj oblasti, ali insistiramo da se razdvoji žito od kukolja i pomogne samo onima koji pomoć zaslužuju”, navode iz NOPS-a.

Dodaju da se pitanje polisa osiguranja može rešiti tako da se cena određuje u skladu sa prometom, individualnom procenom rizika, a ne na osnovu nerealnih kriterijuma koji se nameću svima bez obzira na način poslovanja.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Matić: U Srbiji donirano više od 90 miliona evra za opšte dobro

Beograd, 30. 09. 2021. – Direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić ukazao je…