Naslovna IT Događaji Nova funkcionalnost nacionalnog Portala eUprava

Nova funkcionalnost nacionalnog Portala eUprava

3 minuta za čitanje
0
851
elektronsko bankarstvo

Beograd, 13. april 2018 – Korisnici nacionalnog Portala eUprava od danas administrativne takse za lična dokumenta, produženje registracije vozila ili neku drugu od ukupno 811 različitih usluga, osim uplatnicama, svim vrstama platnih kartica i elektronskim novcem, mogu da plate i integrisanim elektronskim bankarstvom Komercijalne banke KOM4PAY.

Građani koji su korisnici elektronskog bankarstva Komercijalne banke, prilikom plaćanja taksi za  usluge na Portalu eUprava, imaju mogućnost da vrlo jednostavno, u potpunosti elektronski, izvrše plaćanje prijavom na svoj nalog elektronskog bankarstva.

Tom prilikom dobijaju već pripremljen tj. popunjen nalog za plaćanje, kojim samo potvrđuju i realizuju elektronsko plaćanje.

’’Ovo je još jedan način elektronskog plaćanja na Portalu eUprava. Ne iziskuje fizički odlazak na šalter i mogu ga koristiti građani koji nemaju platne kartice, jedino je potrebno da budu korisnici elektronskog bankarstva Komercijalne banke. Plaćanje administrativnih taksi na ovaj način je bezbedno i jednostavno’’, kaže doc. dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

’’Ovo je prvi put da se u Srbiji realizuje plaćanje usluga na internet portalima putem integrisanog elektronskog bankarstva, čestitam Komercijalnoj banci na tome koja se pokazala da je postala lider i inovator u uvođenju novih internet usluga u Srbiji. Očekujem da će u budućnosti i druge banke realizovati sličnu uslugu, njima je poziv za saradnju stalnu otvoren.’’, dodao je Jovanović.

Podsetimo, od decembra prošle godine na nacionalnom Portalu eUprava je omogućeno plaćanje usluga Dina, Masterkard, Viza ili Maestro platnim karticama svih banaka koje posluju na tržištu Srbije, da bi od prošlog meseca bilo omogućeno plaćanje i elektronskim novcem i to iPay vaučerom ili iWallet aplikacijom za mobilni telefon. Na taj način je po prvi put zaokružena elektronska usluga državnih organa, koja do sada nije bila potpuna jer su korisnici morali da idu na šaltere zbog uplate.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Događaji
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

UNS dodelio nagrade najboljim novinarima u 2020. godini

Beograd, 21. decembar 2020.  – Udruženje novinara Srbije (UNS) uručilo je novinarske…