Naslovna Vesti Srbija Nova stranka: Međunarodni dan ljudskih prava u mraku državnog nasilja

Nova stranka: Međunarodni dan ljudskih prava u mraku državnog nasilja

2 minuta za čitanje
0
423
Nova stranka

Beograd, 10. decembar 2018. – Srbija i ovaj 10. decembar, Međunarodni dan ljudskih prava, dočekuje u atmosferi potpunog gaženja ne samo sloboda koje su osnov svakog modernog društva, već, pre svega, dostojanstva i inteligencije, saopštila je Nova stranka.

U državi u kojoj su medijske hajke protiv svakoga ko se barem usudi da pomisli drugačije od vladajuće strukture predvođene Aleksandrom Vučićem svakodnevica, a novinarska sloboda misaona imenica, ne možemo govoriti o ljudskim pravima u drugačijem kontekstu od onoga koji nam nalaže da se bezuslovno borimo za njihovo poštovanje“, piše u saopštenju.

Verbalno i fizičko razračunavanje, urušavanje svih državnih institucija i suspenzija zakonodavne i sudske vlasti direktno iniciraju porast vršnjačkog, partnerskog i porodičnog nasilja kao posledicu bržeg, jačeg i boljeg naprednjačkog autoritarizma“, ukazuje Nova.

Svi ljudi rođeni su slobodni, sa jednakim dostojanstvom i pravima“, kaže prvi član Opšte povelje o ljudskim pravima, i ostaće upravo ono za šta će se Nova stranka, demokratski dosledno, uvek zalagati i boriti.

U svetlu istog Nova stranka upozorava vlast da ne potcenjuje građane misleći da nisu svesni poniženja kojem su konstantno izloženi. Pomenuto niti će biti zaboravljeno, niti proći nekažnjeno.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

U 2021. uhapšeno najviše novinara u poslednjih dvadesetak godina

Pariz, 16. decembar 2021. – U svetu je tokom ove godine uhapšeno 488 novinara i medi…