Naslovna Politika Nova stranka: Nema ulaska u EU bez medijskih sloboda u Srbiji

Nova stranka: Nema ulaska u EU bez medijskih sloboda u Srbiji

2 min read
0
151
Nova stranka

Beograd, 2. novembar 2018.  –  Nova stranka ocenila je, povodom Međunarodnog dana borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima, da Srbija neće naći svoje mesto u Evropskoj uniji bez medijskih sloboda, kvalitetnog informisanja, slobode mišljenja i izražavanja.

Srbija ne samo što nikada neće naći svoje mesto u Evropskoj uniji, već će ostati na crnom spisku država koje su zauvek odvele svoje građane u mračni tunel jednoumlja i diktature, u kojem nažalost žive već punih 5 godina”, navela je Nova stranka u saopštenju.

Nova stranka je navela da je zabrinuta nad alarmantnim brojkama prema kojima je u poslednjih 25 godina stradalo skoro 2.500 novinara koji su samo obavljali svoj posao.

Podsećamo državne organe, koji uporno ćute, da je njihova zakonska, međunarodna i ljudska obaveza da profesiju zaštite, pre svega, od sebe samih i pritisaka koji vode cenzuri, autocenzuri i strahu novinara za živote i golu egzistenciju. Ujedno pružamo punu podršku zahtevu Nezavisnog udruženja novinara Srbije da država preuzme odgovornost za nekažnjavanje napada na novinare”, navela je ta stranka.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

BIRN: Sve o Asomakumu i falsifikovanoj ličnoj karti

Beograd, 20. januar 2019. – BIRN prenosi pojedinosti iz slučaja koji je u javno…