Naslovna Politika Nova stranka zahteva da nadležni državni organi ispitaju pretnje koje je militantni fašista uputio poslanici Tepić

Nova stranka zahteva da nadležni državni organi ispitaju pretnje koje je militantni fašista uputio poslanici Tepić

3 min read
0
473
Marinika Tepić

Beograd, 6. novembar 2017. -Nova stranka zatražila je od nadležnih organa da ispitaju kako se navodi, "prikrivene pretnje" koje je putem Fejsbuka poslanici te stranke Mariniki Tepić uputio "militantni fašista" Džim Douson.

Nova je u saopštenju ocenila da je Douson u Srbiji našao “sigurnu kuću” i da “očigledno uživa veliku zaštitu ovdašnjih vlasti čim se oseća tako sigurnim da narodnoj poslanici Mariniki Tepić preko društvenih mreža upućuje prikrivene pretnje”.

"Upravo je Marinika Tepić u Skupštini upitala predstavnike vlasti šta jedan militantni fašista radi u Srbiji i ko ga štiti, ali odgovor nije dobila. Umesto ministara, šefa BIA i predsednice Vlade, oglasio se Douson lično ironičnim rečima: 'GospođoTepić, iz Belfasta s ljubavlju: Kosovo je Srbija Bog želi' ", piše u saopštenju. 

Nova je dodala da je Douson već proteran iz Mađarske kao "pretnja po nacionalnu bezbednost" kao i da je tokom boravka u Srbiji redovno objavljivao fotografije sa sveštenicima i "dugim cevima", potpisujući ih kao "ratne sveštenike".

Poslanica Nove stranke Marinika Tepić kazala je ranije tokom skupštinske sednice da je došla do informacija da je u Srbiji od maja do juna boravio Škotlanđanin Džim Dolson.

Po njenim rečima, to je fašista poznat u svetu, bio je angažovan i u kampanji Donalda Trampa, i zabranjen mu je ulazak u Grčku i Mađarsku.

"Kako je moguće da je ovakva individua našla utočište u Srbiji i da donira srpske manastre. A fotografije donacija koje se javno mogu videti ne sadrže hranu, ni lekove, već više liče na duge i kratke cevi u obliku oružja?", upitala je Marinika Tepić

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Medijska koalcija: Vučić nastavlja da ugrožava bezbednost novinara i medijske slobode

Beograd, 19. oktobar 2018. – Koalicija novinarskih i medijskih udruženja smatra da j…