Naslovna Civilno društvo Novi broj magazina Liceulice posvećen sreći

Novi broj magazina Liceulice posvećen sreći

3 minuta za čitanje
0
267
Liceulice

Beograd, 8. jul 2019. – Novi broj magazina Liceulice posvećen je – sreći, njenim raznim oblicima i inkarnacijama kroz vekove, ali i društvenim preduslovima za ostvarenje nečeg naizgled tako neuhvatljivog kao što je lično zadovoljstvo.

Naslovnu ilustraciju, kao i odabrane ilustracije unutar broja uradila je Anđela Srejić, a u Liceulice galeriji predstavljene su fotografije Predraga Trokicića.

Srećom se bavi i anketa u kojoj učestvuju Olja Savičević Ivančević, Marko Tomaš, Ognjenka Lakićević, Nebojša Krivokuća i Lana Nikolić, kao i kroz izbor pesama koje se dotiču ove teme.

Priču svog života u ovom broju je ispričao Bojan Tomašević (prodavac magazina Liceulice), a tu je i reportaža iz prostorija MNRO Zvezdara, dugogodišnjih partnera magazina Liceulice u prodaji koji rade na osnaživanju i osamostaljivanju osoba ometenih u razvoju.

Na povećanom broju strana, letnji dvobroj Liceulice donosi još niz zanimljivih tekstova.

Po prvi put, rubrika Pismo meni mlađem obrađena je u formi stripa, i to perom velikog Boba Živkovića.

 Za magazin Liceulice govori i Srđa Anđelić – Mjehur Ubica, a tu su i tekstovi sa festivala Dev9t,  predstava Reflektor teatra. Pored prikaza feminističkog vodiča „Draga Idžeavele“ Čimamande Ngozi Adiči i još jednom je rekapitulirana jugoslovenska alternativna muzička scena.

Pored navedenog, Dragana Kojičić čitaocima magazina Liceulice objašnjava šta je to zemljana arhitektura, i kakav se festival sprema u avgustu u Mošorinu, a predstavljene su i aktivnosti NVO „Veza“, koja već godinama sa intravenoznim zavisnicima u Beogradu sprovodi zdravstveni program „smanjenja štete“.

Potražite još danas svog Liceulice prodavca, ili se jednostavno pretplatite. Ako želite da podržite, možete i da donirate online ili na druge načine, ili da poručite nove majice nastale u saradnji sa Marijom Strajnić i njenim brendom Lovers.rs. Čitaoci koji žive u inostranstvu mogu da uplatu izvrše i Paypal-om!

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

NVO ASTRA: Pandemija izmenila tokove trgovine ljudima

Beograd, 01. decembar 2020. – Pandemija korona virusa je izmenila tokove trgovine lj…