Naslovna Kultura Književnost Novi roman Tanje Stupar Trifunović u izdanju Arhipelaga

Novi roman Tanje Stupar Trifunović u izdanju Arhipelaga

3 minuta za čitanje
0
186
Tanja Stupar Trifunović

Beograd, 19. juna 2019. – Novi roman dobitnice Evropske nagrade za književnost Tanje Stupar Trifunović Otkako sam kupila labuda upravo je objavljen u izdanju Arhipelaga u ediciji Zlatno runo.

Knjiga Otkako sam kupila labuda je neodoljiv roman o ljubavi i rastanku.

Kroz ceo roman Otkako sam kupila labuda Tanja Stupar Trifunović vodi jaku i uskomešanu priču o zabranjenoj ljubavi i o ludilu strasti.

Pri tome, pažljivo su motivisani postupci junakinja, njihova rastrzanost u košmaru savremenih svakodnevnih okolnosti, njihova razapetost između strasti i nužnosti, između ljubavi i tabua, između zadatih okolnosti i prekoračenja.

Junakinje romana Otkako sam kupila labuda upućene su intenzivno jedna na drugu u razmeni strasti i napetosti, ljubavi i mržnje, svađe i sklada, unutrašnjih potreba i izgovorenih i neizgovorenih strahova.

U njihovom odnosu vidi se ne samo čudo ljubavi i strasti, koje progovara sa nesvakidašnjom snagom u ovom efektnom romanu, nego i čudo modernih strahova i sav zev generacijskih raskola i razlika.

U izvrsnim dijalozima junakinja u efektnom, iznijansiranom i dobro komponovanom romanu Otkako sam kupila labuda zgušnjava se, ubrzava i izoštrava atmosfera jednog nerazrešenog, pa utoliko i uzbudljivijeg odnosa.

Pesnikinja, pripovedačica, romansijerka Tanja Stupar Trifunović (Zadar, 1977) do sada je objavila pet knjiga poezije, knjigu priča i roman. Prevođena je na engleski, španski, bugarski, mađarski, nemački, poljski, slovenački, makedonski, češki, danski i francuski.

Za svoj prethodni roman Satovi u majčinoj sobi dobila je Evropsku nagradu za književnost (EUPL) 2016. godine.

Njena knjiga pesama Razmnožavanje domaćih životinja nagrađena je nagradom „Milica Stojadinović Srpkinja“ za najbolju knjigu poezije ženskog autora pisanu na srpskom jeziku (2018). Tanja Stupar Trifunović živi u Banjaluci.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Književnost
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Novaković: Objavljivanje detalja o otmici maloletnice u tabloidima prevazilazi kršenje Kodeksa novinara

Beograd, 10. januar 2020.  – Generalna sekretarka Saveta za štampu Gordana Novaković oceni…