Naslovna Civilno društvo Novinarska i medijska udruženja: Zaštititi novinara Milana Jovanovića

Novinarska i medijska udruženja: Zaštititi novinara Milana Jovanovića

2 minuta za čitanje
0
199
Milan Jovanović

Beograd, 08. mart 2019. – Članovi Radne grupa za bezbednost novinara iz medijskih asocijacija i udruženja upozorili su na moguće loše posledice odluke o puštanju na slobodu predsednik opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, osumnjičenog da je naložio podmetanje požara u kuću novinara Milana Jovanovića.

U saopštenju, koje je preneo NUNS, podseća se da je sam Jovanović rekao da je posle te odluke zabrinut za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice i da se plaši, zbog čega je, smatraju članovi radne grupe iz medijskih udruženja i asocijacija, važno da nadležni organi javne vlasti preduzmu odgovarajuće mere.

Takođe, zabrinutost za svoju bezbednost izrazio je i kolega iz redakcije Žig Info Željko Matorčević, koji je fizički napadnut dva meseca pre napada na Jovanovića.

"Nastavićemo da pratimo situaciju i razgovarati sa Jovanovićem i Matorčevićem. Ukoliko oni budu smatrali da im je nužna zaštita, Ministarstvu unutrašnjih poslova biće predloženo da razmotri takvu mogućnost", navodi se u saopštenju.

Članovi Radne grupe za bezbednost novinara iz UNS, NUNS, NDNV, ANEM, Asocijacije medija i Asocijacije onlajn medija, naveli su da ne žele da dovode u pitanje osnovanost odluke nadležnog suda i pozdravili nastojanje Tužilaštva da bude produžen pritvor Simonoviću.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Portal SEEcult.org dobitnik Nagrade Fondacije Tanja Petrović

Beograd, 21. februar 2020. – Nagrada Fondacije “Tanja Petrović” za izuzetan doprinos afirm…