Naslovna Politika Novinska agencija AP prihvatila jurisdikciju ruskog Saveta za štampu

Novinska agencija AP prihvatila jurisdikciju ruskog Saveta za štampu

2 minuta za čitanje
0
180
Associated Press

Njujork, 17. septembar 2019. – Novinska agencija Asošijeted Pres (AP) prihvatila je jurisdikciju ruskog Saveta za štampu u sporu između te medijske kuće i Izborne komisije Rusije, objavio je AP.

Spor je nastao oko priče od 29. avgusta dopisnika iz Moskve, koji se u osnovi naslanja na intervju sa predsednicom izborne komisije Elom Pamfilovom.

Pošto je tekst objavljen, Pamfilova se žalila na netačnosti u priči, kao i to da AP nije objavio video ili transkript celog intervjua, koji je trajao sat vremena.

Odgovarajući na žalbu, AP je objavio pojašnjenje priče, ali Izborna komisija time nije bila zadovoljna i obratila se Savetu za štampu, medijskom temu za samoregulaciju.

Savet je saopštio da će razmotriti žalbu 26. septembra i zatražio izjašnjene AP da li prihvata njihovu jurisdikciju, sa čime se novinska agencija saglasila i najavila da će na slušanje poslati svog predstavnika.

AP ostaje uz svog novinara Nataliju Vasilevu, saopštila je portparolka agencije Loren Iston.

Iston je ukazala da AP ni u jednom trenutku nije dao indikacije da će u celosti objaviti video intervju sa predsednicom Izborne komisije ili objaviti transkript, preneo je FoNet.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Izveštavanje medija o nasilju prema ženama u Srbiji je senzacionalističko i bez društvenog konteksta

Beograd, 06. avgust 2020. – U polovini izveštaja o nasilju prema ženama mediji su otkrili …