Naslovna Politika NUNS: Dokumentarni film “Silom na sedmu”

NUNS: Dokumentarni film “Silom na sedmu”

2 min read
0
549
Dokumentarni film "Silom na sedmu"

Beograd, 7. februar 2018. – Dokumentarni film "Silom na sedmu" u produkciji NUNS-a premijerno je  emitovan u ponedeljak 5. februara 2018.  u 20h, na televiziji N1.

Dokumentarni film “Silom na sedmu” nastao je u produkciji Nezavisnog udruženja novinara Srbije, producent filma je Slaviša Lekić, reditelj Marina Čabarkapa, novinar Sanja Lončar.

Kako navode iz NUNS-a, dokumentarni film "Silom na sedmu" nastao je na osnovu nalaza istraživanja o primerima koji se od 2008. godine dokumentuju u bazi napada na novinare

Dokumentarni film "Silom na sedmu" bavi se verbalnim pretnjama i fizičkim napadima na novinare sa ciljem da se identifikuju uslovi i okolnosti koje su dovele dotle da je postalo društveno prihvatljivo tući i na drugi način se obračunavati sa novinarima.

Junaci dokumentarnog filma (Dejan Anastasijević, novinar Vremena, Boško Branković, snimatelj TV B92, Vladimir Mitrić, novinar Večernjih novosti, Tamara Marković Subota, novinarka Blica,Maja Živanović, novinarka VOICE-a, Predrag Blagojević, glavni urednik Južnih vesti, Stevan Dojčinović, urednik KRIK-a, Nedim Sejdinović, predsednik NDNV-a) u prvom licu govore o svojim neposrednim iskustvima u potrazi za istinom ili informacijom, otporima na koje nailaze i konkretnim verbalnim, fizičkim napadima na njih ili pritiscima. Kroz ispovesti, film govori o detaljima incidenata i kontekstu u kom do njih dolazi.

 
 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Cenzolovka: NUNS ne može da napada integritet novinara

Beograd, 21. oktobar 2018. –  Burna, na momente žestoka, uvredljiva, neprijatna…