Naslovna Civilno društvo NUNS: Državni organi da pokažu efikasnost i razreše ko stoji iza napada na novinarku Dariju Ranković

NUNS: Državni organi da pokažu efikasnost i razreše ko stoji iza napada na novinarku Dariju Ranković

2 minuta za čitanje
0
94
NUNS

Beograd, 16. jul 2019. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je nadležne institucije da preduzmu neophodne radnje kako bi zaštitili Dariju Ranković, urednicu portala Kolubarske i članicu NUNS, od pritisaka i progona kojima je permanentno izložena poslednjih godina.

Podsećamo da se i UNS oglasio povodom napada na novinarku Dariju Ranković.

Poslednji u nizu napada objavljen je na portalu Valjevska podvala, gde je u dva teksta, uz fotomontaže, Darija Ranković vređana na beskrupulozan način i optužena da ruši lokalnu vlast, što je samo nastavak niza difamatorskih tekstova protiv nje objavljenih na ovom i portalu Kolubarski Info (kolubarski.info), kao i u prilozima Radio Valjeva, navodi se u saopštenju.

Zbog uvreda izrečenih u programu Radio Valjeva ona je 2017. godine podnela tužbu protiv tog medija i njegovog urednika Zorana Majdaka, ali do danas nema sudskog epiloga, jer se tuženi nisu pojavili ni na jednom od pet zakazanih ročišta.

NUNS podseća da je isto preduzeće – “In Netvork Solution doo Beograd”, vlasnik Radio Valjeva i osnivač portala Kolubarski info, i da se dobrim delom finansira iz budžeta Grada Valjeva.

Darija Ranković se povodom poslednjeg napada obratila policiji kako bi se otkrilo ko stoji iza portala Valjevska podvala i NUNS se nada da će državni organi u narednim danima pokazati efikasnost i razrešiti ovaj slučaj.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Selaković: Uigran scenario i rastući trend kršenja prava na slobodu izražavanja u Srbiji

Beograd, 15. oktobar 2019 . – Nevladina organizacija CIVICUS smanjila je rejting Srbije iz…