Naslovna Politika NUNS: Javni funkcioneri da prestanu sa širenjem netrpeljivosti prema TV N1

NUNS: Javni funkcioneri da prestanu sa širenjem netrpeljivosti prema TV N1

2 minuta za čitanje
0
170
N1

Beograd, 19. mart 2019. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je funkcionere da prestanu sa širenjem netrpeljivosti prema TV N1 i upozorilo da su svakom napadu na novinare i medije prethodili pritisci i targetiranje ovakve vrste.

To udruženje najoštrije osuđuje kampanju koju od subote uveče protiv Televizije N1 i njenih novinara vode državni funkcioneri i mediji bliski vlastima i pruža punu podršku svim zaposlenima u ovoj televiziji.

NUNS smatra da optužbe koje su prethodnih dana na račun TV N1 izneli političari iz vlasti, a i predsednik Upravnog odbora RTS, nemaju uporište u činjenicama i da predstavljaju nedopustiv pritisak na slobodu medija.

"Skandalozno", "anticivilizacijsko" i "licemerno izveštavanje", samo su neke od ocena koje su predstavnici Vlade Srbije dali u svojim izjavama o izveštavanju TV N1 u proteklih nekoliko dana, podseća NUNS.

Posebno je zastrašujuća objava tabloida "Alo", koji je na osnovu jednog komentara gladaoca na društvenim mrežama, optužio N1 da poziva na ubistvo predsednika Aleksandra Vučića, navodi se u saopštenju.

NUNS smatra da su novinari N1 proteklih dana profesionalno i savesno radili svoj posao i da su u potpunosti poštovali Kodeks novinara koji kaže da je "obaveza novinara da tačno, objektivno, potpuno i blagovremeno izvesti o događajima od interesa za javnost, poštujući pravo javnosti da sazna istinu i držeći se osnovnih standarda novinarske profesije".

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Skupština Srbije izabrala nove članove REM-a

Beograd, 14. februar 2020. – Skupština Srbije izabrala je Slobodana Cvejića i Višnju…