Naslovna Civilno društvo NUNS: Nagrada za istraživačko novinarstvo od ove godine nosi naziv po Dejanu Anastasijeviću

NUNS: Nagrada za istraživačko novinarstvo od ove godine nosi naziv po Dejanu Anastasijeviću

3 minuta za čitanje
0
237
Dejan Anastasijević

Beograd, 19. februar 2020. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je da, uz podršku Ambasade SAD, petnaestu godinu za redom dodeljuje Nagradu za istraživačko novinarstvo, koja će se od ove godine zvati po izvrsnom novinaru Dejanu Anastasijeviću.

Dejan Anastasijević je dobitnik više novinarskih nagrada, uključujući nagradu NUNS, “Dušan Bogavac” i “Staša Marinković”, kao i 2008. nagradu holandskog Oxfama Novib/PEN za zalaganje za ljudska prava i slobodu izražavanja.

NUNS u saopštenju ističe da je Anastasijević bio erudita, briljantan, duhovit i hrabar čoveku, koji je beskompromisno, izuzetnim novinarskim darom otkrivao ratne zločine, političke bestijalnosti, kriminalne, vojne i paravojne klanove.

Nagrada se dodeljuje u tri kategorije – elektronski mediji (radio i televizija), štampani mediji i onlajn mediji.

Za nagradu mogu da konkurišu autori radova koji su objavljeni u medijima u Srbiji od 5. marta 2019. do 20. marta 2020. godine.

Krajnji rok za prijavu na konkurs je 20. mart 2020. godine. Radove može prijaviti sam autor, njegov urednik ili kolega.

Nagrada se dodeljuje za istraživačke novinarske radove, koji se bave temama od velike važnosti za građane teritorije na kojoj se medij distribuira, emituje ili koristi, otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih su novinari došli sopstvenim radom, podseća NUNS.

Informacija o tri nominovana rada u svakoj kategoriji biće objavljena na sajtu NUNS, a pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti dodele nagrada.

Pobednici u sve tri kategorije biće nagrađeni sa po 100.000,00 dinara.

NUNS će objaviti koji radovi su nominovani najmanje nedelju dana pre svečane dodele nagrada koja će se organizovati povodom Dana slobode medija 3. maja.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Civilno društvo i mediji traže od Batuta podatke o umrlim od korona virusa u Srbiji

Beograd, 09. jul 2020. – Od „Batuta“ se traži da podatke o ukupnom broju zaraženih, onima …