Naslovna Civilno društvo NUNS: Neistina o novinaru Vuku Cvijiću samo jedna u nizu tabloidnih izmišljenih priča

NUNS: Neistina o novinaru Vuku Cvijiću samo jedna u nizu tabloidnih izmišljenih priča

2 minuta za čitanje
0
192
Vuk Cvijić

Beograd, 11. januar 2020. – Nezavisno udruženje novinara Srbije upozorava javnost da je tabloid Informer nizu neistina koje od osnivanja svakodnevno objavljuje dodao i laž da je naš kolega Vuk Cvijić član Glavnog odbora Narodne stranke.

Urednici Informera su u subotnjem izdanju objavili članak o Cvijiću, navodeći da je ”novinar nedeljnik NIN u GO stranke Vuka Jeremića“, a da ni njega, a ni Jeremića nisu pozvali i proverili istinitost informacije.

NUNS podseća da je Informer za samo tri meseca (jul, avgust, septembar 2019) čak 296 puta prekršio Kodeks novinara Srbije, prema najnovijem izveštaju o monitoringu kršenja novinarske etike u dnevnim novinama u Srbiji.

NUNS već godinama skoro svakodnevno upozorava javnost da mnogi mediji u Srbiji, a među njima i Informer, gaze sve postulate profesije i gnusnim dezinformacijama obasipaju javnost, a sve u službi propagande vladajuće partije, i da time prave nemerljivu štetu novinarstvu a i društvu uopšte.

Vuk Cvijić je jedan od najboljih novinara u zemlji, nagrađivan i pohvaljivan zbog angažovanog i hrabrog rada na razotkrivanju brojnih afera, i NUNS mu kao svom uvaženom članu pruža punu podršku.

NUNS očekuje da kolega Cvijić, bez obzira na plansku difamaciju i uvrede kojima je izložen, nastavi da radi u javnom interesu i na čast profesije.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Apelacioni sud da pošalje jasnu i nedvosmislenu poruku da zločini protiv neistomišljenika ne mogu da ostanu nekažnjeni

Beograd, 06. jul 2020. – Fondacija „Slavko Ćuruvija“ ocenila je da će odluka Apelacionog s…