Naslovna Civilno društvo NUNS o cenzorskim postupcima RTS i TV Pink

NUNS o cenzorskim postupcima RTS i TV Pink

2 minuta za čitanje
0
136
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS)

Beograd, 3. jul 2019. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je zabrinutost zbog cenzure i autocenzure u medijima koja je pogubna za slobodu javnog informisanja i uputilo kritiku Radio televiziji Srbije i TV Pink, čiji su reporteri na istovetan način uskratili sagovorniku pravo da ukaže na temu koja je nesumnjivo od javnog interesa.

Reporterka TV Pink je u razgovoru sa Urošem Markovićem iz beogradskog Sportskog centra “Milan Gale Muškatirović” dva puta prekinula sagovornika kada je pokušao da nešto kaže povodom namere zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da “otme Sportski centar“, naveo je NUNS u saopštenju.

Kako se dodaje ista scena dogodila se takođe jutros kada je sa Markovićem razgovarala reporterka Javnog medijskog servisa RTS koja ga je prekinula čim je pomenuo Vesića.

Udruženje je navelo da se u medijima danima spekuliše o nameri vlasti Beograda da od gradske opštine Stari grad kao osnivača preuzmu upravljanje Sportskim centrom “Milan Gale Muškatirović“, te da je reč o pravu javnosti da bude potpuno informisana o temi koja jeste u interesu građana.

Mediji su dužni da rade u interesu građana, a ne privatnih ili pojedinačnih političkih i ekonomskih interesa, naveo je NUNS i istakao da to posebno važi za Javni medijski servis koji je tu svoju obavezu u ovom slučaju grubo prekršio.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Objavljen Vodič za transparentno finansiranje udruženja iz budžetskih sredstava lokalnih samouprava

Beograd, 01. decembar 2019. – Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom objavila je tre…