Naslovna Civilno društvo NUNS o Kaićevom sramnom propagandnom tekstu u službi režima

NUNS o Kaićevom sramnom propagandnom tekstu u službi režima

2 minuta za čitanje
0
149
NUNS

Beograd, 23. oktobar 2019.  – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je zaprepašćenje zbog teksta u kojem “samozvani medijski analitičar” Ištvan Kaić iznosi najodvratnije uvrede o urednicima i novinarima TV N1, dnevnika Danas, nedeljnika NIN i mreže BIRN, dopisniku nemačkog Dojče vele i predsedniku NUNS.

U saopštenju NUNS je osudio taj “do sada nezapamćeni napad na ugledne novinare koji se proglašavaju za alkoholičare, narkomane i propalice“.

Udruženje je ocenilo da je “sramni tekst naložen iz vrhova vlasti sa ciljem da se javno targetiraju i diskredituju nezavisni mediji i novinari koji objektivno i kritički izveštavaju o masovnim zloupotrebama, korupciji i sprezi kriminogenih struktura sa vladajućom nomenklaturom“.

Predsednik NUNS Željko Bodrožić rekao je da su “sinhronizovane akcije protiv slobodnih novinara i medija sve su češće i žešće“, a da je Kaić u toj “organizovanoj grupi jedan od najagilnijih klevetnika i provokatora“.

Svoje uvrede i difamacije zasigurno neće moći da odbrani na sudu, ma koliko bio u službi režima“, naveo je Bodrožić.

Udruženje je ukazalo da je Kaić samo ponovio uvrede i neargumentovane optužbe koje su o kritičarima vlasti izgovarali nosioci vlasti, a pre svih Aleksandar Vučić i njegovi najbliži saradnici iz Srpske napredne stranke.

Prema NUNS, činjenica da su Kaićev tekst, objavljen juče ujutro na njegovom blogu, odmah “sinhronizovano” preneli prorežimski mediji Pink, Informer i Srpski telegraf ukazuje na to da je Kaić samo “puki izvršilac najcrnje propagande i volje vlasti“.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Otvorene prijave za EU nagradu za istraživačko novinarstvo 2020

Beograd, 22. maj 2020. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je da …