Naslovna Civilno društvo NUNS osudio besprizorne napade na autorski tim i aktere dokumentarnog serijala “Vladalac”

NUNS osudio besprizorne napade na autorski tim i aktere dokumentarnog serijala “Vladalac”

2 minuta za čitanje
0
166
Slaviša Lekić

Beograd, 19. februar 2020. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najavilo je da će međunarodne novinarske organizacije obavestiti o “neprimerenim uvredama”, koje su, kako se navodi u saopštenju, posle prikazivanja dokumentarnog filma “Vladalac” o političkoj karijeri Aleksandra Vučića, izrekli funkcioneri i poslanici vladajuće koalicije o novinaru Slaviši Lekiću, akterima tog filma i televiziji N1 na kojoj je emitovan.

U saopštenju NUNS-a se navodi da su poslanici sa liste “Aleksandar Vučić Srbija pobeđuje” upoređivali Lekića “sa nacističkim zločincem Jozefom Gebelsom i povezivali ga sa albanskom mafijom, a vređali su i novinare Jugoslava Ćosića i Vesnu Mališić, kao i druge sagovornike u filmu Vladalac“.

Arhivski fakti iz političke karijere Aleksandra Vučića i izneta mišljenja novinara, istraživača i profesora o njegovom liku i delu, ne mogu i ne smeju biti povod da poslanici, zloupotrebljavajući skupštinsku govornicu, brutalno napadaju i etiketiraju autore i emitera. Iz iskustva upozoravamo da ovakvo javno targetiranje novinara može da proizvede teže posledice po bezbednost naših kolega“, stoji u saopštenju.

Iz tog udruženja su najavili i da će “besprizorne napade državnih funkcionera” uneti u svoju bazu podataka o napadima i pritiscima na novinare i medije.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Civilno društvo i mediji traže od Batuta podatke o umrlim od korona virusa u Srbiji

Beograd, 09. jul 2020. – Od „Batuta“ se traži da podatke o ukupnom broju zaraženih, onima …