Naslovna Civilno društvo NUNS osudio nove napade prorežimskih tabloida i državnih funkcionera na istraživački portal KRIK

NUNS osudio nove napade prorežimskih tabloida i državnih funkcionera na istraživački portal KRIK

4 minuta za čitanje
0
151
Redakcija KRIK-a

Beograd, 23. jul 2019. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje sinhronizovane napade prorežimskih tabloida i državnih funkcionera na istraživački portal KRIK, zasnovane na iskonstruisanim optužbama i pruža punu podršku novinarima ove redakcije u daljem radu na razotkrivanju kriminala i korupcije.

Povod za najnovije napade je tekst portala KRIK u kojem je, između ostalog, objavljeno da rođeni brat ministra finansija Siniše Malog Predrag Mali već pet godina vozi „audi“ u vlasništvu firmi srpskih biznismena Ivana Bošnjaka i Stojana Vujka.

U saopštenju NUNS objašnjava da je tabloid „Srpski telegraf“objavio članak pod naslovom „Kako se realizuje plan za slom vlasti i predsednika Srbije: Vučića ruše i preko beba“, u kojem se lažno optužuju novinari KRIK da su nevenčanu suprugu Predraga Malog spopali nasred ulice i pratili je do ulaza u zgradu.

Srpski telegraf“ je uz tekst objavio i snimke sigurnosnih kamera koji navodno prikazuju kako novinar KRIK prati nevenčanu suprugu Malog, ali na snimcima, kako saopštavaju iz KRIK, nije njihov novinar već nepoznata osoba koja nema veze sa redakcijom.

Uz to glavni urednik „Srpskog telegrafa“ Milan Lađević gostujući na TV Pink, na osnovu zloupotrebljenih snimaka sa sigurnosnih kamera i lažnih tvrdnji, optužio je KRIK da koristi „japansku metodu praćenja“ i da je deo nekakve tajne operacije „Omča“, koju navodno sprovode zapadne ambasade sa ciljem da sruše Aleksandra Vučića i SNS sa vlasti.

Optužbama da su novinari KRIK državni neprijatelji potom su se pridružili i visoki državni funkcioneri Zorana Mihajlović, Goran Vesić, Miroslav Lazanski, Nikola Nikodijević, Miloš Vučević, Dubravka Filipovski, podseća NUNS u saopštenju.

NUNS upozorava da je ovaj slučaj još jedan u beskrajnom nizu brutalnih pritisaka na novinare poslednjih godina, zasnovanih na lažnim i tendecioznim tvrdnjama, što sve onekoji nisu po volji vlasti dovodi u poziciju legitimnih meta za napade i optužbe svake vrste.

O ovome svedoče i nove pretnje koje su odmah nakon ovih optužbi upućene novinarima Krika preko društvenih mreža, stoji u saopštenju.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

KOMS: 61 odsto mladih u Srbiji bilo je izloženo nekom obliku diskriminacije

Beograd, 21. januar 2020. – Više od polovine mladih smatra da je „Srbiji potreban jak vođa…