Naslovna Civilno društvo NUNS osudio pretnje upućene preko tabloida Ivanoviću i Kesiću

NUNS osudio pretnje upućene preko tabloida Ivanoviću i Kesiću

3 minuta za čitanje
0
142
press

Beograd, 19. april 2020. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUS) upozorilo je da se nastavlja kampanja optuživanja novinara i javnih ličnosti za podrivanje zdravstvenog sistema u vreme pandemije.

NUNS ukazuje da su poslednje mete napada provladinih medija autori i voditelji popularnih tv- emisija na TV Nova S Zoran Kesić i Ivan Ivanović.

Nakon novinara televizije N1, dnevnika Danas i portala Nova.rs, koji su u medijima bliskim vlasti bezobzirno targetirani kao neprijatelji države i građana, jer navodno svojim izveštavanjem unose paniku i ruše propisane mere zaštite od virusa, Kesiću i Ivanoviću je javno zaprećeno smrću sa stranica tabloida Srpski telegraf, podseća u saopštenju NUNS.

Otići ću kod debila Ivanovića i kretena Kesića da ih bacim kroz prozor sa desetog sprata ako mi se majci nešto desi jer ću ih lično smatrati odgovornim zato što pozivaju stare ljude da izađu na ulicu i da ne poštuju mere izolacije, koje ceo svet sledi“, poručio je poznati pevač turbo-folk muzike, blizak vladajućoj stranci, Aleksandar Vuksanović – Aca Lukas, a preneo Srpski telegraf.

Tako je, smatra NUNS, nastavljen niz lažnih i krajnje opasnih tekstova i priloga u provladinim medijima, kojima se ozbiljno ugrožava bezbednost novinara i medijskih radnika, a ponovo skrećemo pažnju da je u pitanju samo razrada bezobzirne harange koju su započeli visoki državni funkcioneri svojim neodgovornim i neistinitim izjavama.

Fakti neumoljivo govore, ističe NUNS, da su od prvih dana pandemije građani u velikoj meri dezinformisani i obmanjivani upravo od najviših funkcionera države i provladinih tabloida, dok su novinari redakcija koje su izloženi napadima od početka vanrednog stanja radili profesionalno i u interesu javnosti i građanima pružali pravovremene i objektivne informacije.

Naglašavajući da “najoštrije osuđuje pretnje upućene preko Srpskog telegrafa“, NUNS ističe da podržava zahtev televizije Nova S “za hitnu reakciju nadležnih državnih organa“.

Udruženje je naglaša i svoju punu podršku u daljem radu Zoranu Kesiću i Ivanu Ivanoviću i njihovim ekipama.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Otvorene prijave za EU nagradu za istraživačko novinarstvo 2020

Beograd, 22. maj 2020. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je da …