Naslovna Vesti Srbija NUNS osudio pritiske na novinare u Vranju

NUNS osudio pritiske na novinare u Vranju

2 minuta za čitanje
0
66
NUNS

Beograd, 08. jul 2022. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je osudilo vređanje novinara u Vranju.

NUNS poziva sve političke funkcionere i ljude bliske njima da budu pristojni u svojim odgovorima na izveštavanje novinara koje je u javnom interesu građana.

Kako je naveo NUNS, posle maltertiranja novinara OK Radija, vranjski novinari ponovo su meta pritisaka, ovog puta od ljudi bliskih Srpskoj naprednoj stranci.

Otac narodnog poslanika Srpske napredne stranke iz Vranjske Banje Slaviše Bulatovića, Velimir Bulatović, nedavno je na svom Fejsbuk profilu napao i izvređao novinare Danasa, N1 i portala InfoVranjske, nazvavši ih “stokom novinarskom“.

Nakon ponovnog pisanja InfoVranjskih o poslovima Bulatovića, on je opet iskoristio onlajn prostor za vređanje usmervši se ovoga puta na novinara pomenutog portala Slavomira Kostića.

InfoVranjske godinama trpe pritiske zbog kritičkog izveštavanja, a prošle godine našle su se na meti SLAPP tužbi Milenijum tima.

Portal InfoVranjske.rs smatra da je ovo još jedan klasičan napad na nezavisno novinarstvo u Vranju. Očigledno je da oni ne umeju ili ne žele da razgovaraju, već je njihov jezik, jezik vređanja“, rekao je povodom najnovijih pritisaka glavni i odgovorni urednik InfoVranjskih Mihajlo Stojković.

NUNS je u saopštenju naveo da nosioci javne i političke funkcije moraju da trpe veći stepen kritike koja se odnosi na rezultate njegovog rada a u vezi je sa obavljanjem njegove funkcije bez obzira na to da li se oseća lično povređenim iznošenjem tih mišljenja.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Marinović: Korišćenje ličnih podataka nakon dostave je zloupotreba

Beograd, 15. avgust 2022. – Onog trenutka kada dostavljač dostavi hranu svrha korišć…