Naslovna Politika NUNS osuđuje diskriminatorsko ponašanje gradske uprave Valjeva prema novinarki Dariji Ranković

NUNS osuđuje diskriminatorsko ponašanje gradske uprave Valjeva prema novinarki Dariji Ranković

2 minuta za čitanje
0
220
Darija Ranković

Beograd, 01. avgust 2019. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je diskriminatorsko ponašanje gradske uprave Valjeva prema novinarki Dariji Ranković, urednici portala Kolubarske.rs, podsećajući da takav uvredljiv odnos valjevskih vlasti prema koleginici traje već duže vreme.

U saopštenju se navodi da je obezbeđenje gradske uprave 30. jula pokušalo da zabrani Dariji Ranković da uđe na konferenciju za novinare u sali Gradskog veća, iako je ona bila uredno pozvana da prisustvuje.

Na samoj konferenciji posvećenoj manifestaciji “Tešnjarske večeri”, jedan od organizatora izvinio se novinarki.

Pošto je urednica portala Kolubarske.rs objavila tekst o tom incidentu, navodi NUNS, oglasio se kabinet gradonačelnika Valjeva saopštenjem u kojem se opravdava ponašanje pripadnika obezbeđenja, Ranković optužuje da je “pokušala da iskoristi i da inscenira još jednu aferu i tako sebe predstavi kao žrtvu vlasti“.

Saopštenje kabineta gradonacelnika je pokušaj lokalne vlasti da ućutka novinare koji časno i pošteno rade svoj posao, koji pišu o trošenju javnih sredstava, ali ne tako što iznose paušalne ocene, izjavila je za NUNS Darija Ranković.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Mališić: Vanredno stanje je bilo Meka za lansiranje lažnih vesti

Beograd, 26. maj 2020. – Mada je centralizacija informacija uvedena, pa suspendovana…