Naslovna Civilno društvo NUNS poziva nadležne organe da pokrenu krivični postupak protiv Miše Vacića

NUNS poziva nadležne organe da pokrenu krivični postupak protiv Miše Vacića

2 minuta za čitanje
0
96
NUNS

Beograd, 12. novembar 2019. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je nadležne organe da reaguju i pkreonu krivični postupak protiv Miše Vacića, jer je još jednom javno pozvao na ubistva, progon i linč političkih neistomišljenika i novinara.

U saopštenju NUNS je naveo da je obaveza policije i tužilaštva da preduzmu mere i spreče dalje širenje govora mržnje i pozivanja na nasilje, bez obzira što vladajuća Srpska napredna stranka podržava javno delovanje Vacića i njegove organizacije Srpska desnica i što je “očigledno da ekstremisti i huligani imaju podršku nekih državnih struktura”.

Vacić je na tribini u Šapcu uputio pretnje gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću i njegovim saradnicima, poručivši im da će ih “podaviti u Drini” i po ko zna koji put pojedine nevladine medije nazvao “izdajničkim” i označio ih kao neprijatelje države, naveo je NUNS.

Udruženje je izrazilo zabrinutost zbog sve napetije situacije u društvu, koju “u najvećoj meri stvaraju vlast i njeni epigoni, oličeni u huliganima poput Miše Vacića”.

U takvoj atmosferi, politički neistomišljenici režima i novinari koji profesionalno i nezavisno rade svoj posao, postaju mete ekstremista i rathih huškača, naveo je NUNS i dodao je prema njegovoj Bazi podataka o napadima i pritiscima na novinare, ovo 104. registrovani slučaj u Srbiji od početka godine.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

NUNS: Utvrditi ko uznemirava novinara N1 Dušana Mlađenovića

Beograd, 27. maj 2020. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je nadle…