Naslovna Civilno društvo NUNS poziva policiju i tužilaštvo da otkriju i procesuiraju osobu koja upućuje pretnje Darku Mitroviću

NUNS poziva policiju i tužilaštvo da otkriju i procesuiraju osobu koja upućuje pretnje Darku Mitroviću

2 minuta za čitanje
0
266
Darko Mitrović

Beograd, 12. septembar 2019. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je danas osudilo pretnje voditelju emisije Mentalno razgibavanje na TV Nova S Darku Mitroviću i pozvalo policiju i tužilaštvo da identifikuju počinioca i protiv njega pokrenu postupak u skladu sa zakonom.

Kako je preneo NUNS, Mitrović je javno saopštio da su mu pretnje u dva navrata stigle preko Instagrama, od iste osobe, koju je prijavio policiji.

Prvu pretnju dobio je 29. avgusta i zajedno sa Junajted medijom, vlasnikom kanala Nova S podneo prijavu odeljenju MUP za visokotehnološki kriminal. Druga pretnja od iste osobe usledila je juče, ali Mitrović nije uspeo da podnese prijavu jer, kako je rekao, na telefone u policiji nije se niko javljao.

Mitrović je za Cenzolovku rekao da su mu obe pretnje stigle u formatu poruka i da ih je uputila ista osoba koja mu je, između ostalog, poručila “srešćemo se u tami“.

Imamo saznanja o tome ko je uputio pretnje i to smo dostavili policiji, očekujući da će na osnovu svega toga policija odmah reagovati, što se nije dogodilo. Kada su ljudi iz Junajted medije juče pozvali i zbog nove pretnje, ali i da bi čuli šta se dešava s prvom prijavom, niko se u policiji nije javljao na telefon“, navodi Mitrović.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Razlivalište: Otvorene prijave za učešće mladih u omladinskom izazovu

Beograd, 07. avgust 2020. – Organizacija Razlivalište, drugi put po redu, organizuje…