Naslovna Društvo NUNS: Tužilaštvo odbijanjem prijave Verice Marinčić poslalo poruku nekažnjivosti

NUNS: Tužilaštvo odbijanjem prijave Verice Marinčić poslalo poruku nekažnjivosti

2 minuta za čitanje
0
365
Verica Marinčić

Beograd, 17. septembar 2020. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je da je zabrinuto zbog odluke Višeg tužilaštva u Sremskoj Mitrovici da odbije prigovor novinarke Verice Marinčić na rešenje Osnovnog tužilaštva u Staroj Pazovi.

To tužilaštvo rešenjem je odbacilo krivičnu prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke.

Od jula prošle godine, osumnjičeni je kontinuirano pretio, proganjanjao i zastrašivao novinarku portala „Inđija kafe“ Vericu Marinčić, a koleginica je zbog objavljene fotografije nepropisnog parkiranja na društvenoj mreži Fejsbuk najpre napadnuta, a zatim praćena i zastrašivana na poslu i ispred svoje kuće„, podseća NUNS.

Lice koje se sumnjičilo je istaknuti član Moto-kluba „Noćni vukovi“ i prema informacijama NUNS česta zvanica na proslavama opštinske vlast u Inđiji.

Portal „Inđija kafe“ bio je izložen dugotrajnim hakerskim napadima i zbog toga izvesno vreme nije radio, a Verica Marinčić je dodatno bila vređana i ponižavana na društvenim mrežama, u čemu se posebno istakao narodni poslanik Marijan Rističević, dodaje se u saopštenju.

Sa žaljenjem i brigom ponavljamo zaključak iz prošlonedeljnog saopštenja povodom nerazumne odluke Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu u vezi sa slučajem ugrožavanja bezbednosti novinarke KRIK Bojane Pavlović, da se ovakvim odlukama šalje poruka o nekažnjivosti i da je u Srbiji moguće proganjati novinare, fizički i verbalno ih napadati – bez ikakvih kaznenih posledica„, ukazuje NUNS.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Macura: Država da omogući najsiromašnijima korišćenje zdravog i čistog grejanje

Valjevo, 22. oktobar 2021. – Programski direktor RES Fondacije Aleksandar Macura, na…