Naslovna Civilno društvo NUNS: Zaštitili profesionalni i ljudski integritet i pravo na rad Žakline Tatalović

NUNS: Zaštitili profesionalni i ljudski integritet i pravo na rad Žakline Tatalović

2 minuta za čitanje
0
307
Žaklina Tatalović

Beograd, 09. novembar 2020. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je nove napade na novinarku TV N1 i članicu tog udruženja Žaklinu Tatalović i istaklo da će učiniti sve kako bi joj zaštitili profesionalni i ljudski integritet i pravo na slobodan rad.

Kako je naveo NUNS, Žaklinu Tatalović je u nedelju uveče  u emisiji “Hit tvit” TV Pink na najbrutalniji način vređao i klevetao turbo-folk pevač Aleksandar Vuksanović.

On je nastavio niz neargumentovanih i difamatorskih napada kojima je “izložena godinama unazad od državnih funkcionera i tabloidnih novinara samo zato što otvara teme i postavlja pitanja u javnom interesu“.

Udruženje je ukazalo da je urednica i voditeljka emisije Verica Bradić, bez obzira što se radi o tabloidnom televizijskom formatu, morala već nakon prve rečenice Ace Lukasa da ga prekine i udalji iz studija,  uz napomenu da je žalosna činjenica da ostali gosti nisu reagovali i ogradili se od bestijalnih izjava njihovog sagovornika.

Rečenice Lukasa možemo tumačiti i kao primitivniju i prizemniju verziju pogrda i uvreda koje je predsednik Srpske napredne stranke i Republike Srbije izneo na račun novinara i medija u petak uveče prilikom obilaska gradilišta u Zemunu“, naveo je NUNS .

Udruženje je upozorilo da su razmere napada i pritisaka na novinare odavno prešle sve granice, da su tokom leta dovele i do otvorenog fizičkog nasilja nad njima i da zato zahteva od Regulatornog tela za elektronske medije da sankcionišu emitere koji svakodnevno u svojim programima podstiču nasilje i šire govor mržnje i netrpeljivosti.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Zelena komuna 22: Otvorene prijave za Građanski savet za čist vazduh u Valjevu

Valjevo, 20, septembar 2021. – Udruženja građana “iRevolucija” „Lokalni odgovor “i „…