Naslovna Civilno društvo O problemima Maje Pavlović novinarska udruženja obavestila Dejvida Mekalistera

O problemima Maje Pavlović novinarska udruženja obavestila Dejvida Mekalistera

2 minuta za čitanje
0
173
novinar

Beograd, 26. avgust 2019. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Lokal Pres pozvali su predsednika Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera da tokom posete Beogradu odvoji malo vremena i pruži podršku Maji Pavlović, koja štrajkuje glađu.

Oni od Mekalistera traže i da svoje domaćine iz državnog vrha Srbije zamoli da učine napore kako bi njen slučaj bio pozitivno rešen i time se stvore uslovi da ona prekine štrajk glađu.

U pismu Mekalisteru novinarska udruženja ga obaveštavaju da, vlasnica lokalne televizije Kanal 9 iz Novog Sada, Maja Pavlović, štrajkuje glađu ispred zgrade Predsedništva, jer je njenom mediju nerazumnim propisima i rešenjima državnih organa, onemogućen normalan rad i preti mu gašenje.

Rešavanjem zahteva koleginice Pavlović značajno bi se olakšao ekonomski položaj svih lokalnih i regionalnih rtv emitera, posebno onih sa nezavisnom uređivačkim politikom koji objektivno, kritički nepristrasno i svestrano informišu građane, ističe se u saopštenju.

Obraćamo Vam se jer je njeno zdravlje ugroženo i jer verujemo da Vi imate toliko uticaja na čelnike naše države da konačno shvate ozbiljnost situacije i preduzmu neophodne korake kako bi se ova nemila situacija razrešila, poručuju NUNS, NDNV i Lokal pres u pismu Mekalisteru.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Srpski PEN centar povodom poništavanja ili zamrzavanja konkursa za kulturu

Beograd, 26. mart 2020. – Srpski PEN centar izražava najdublju zabrinutost povodom o…