Naslovna Borba protiv korupcije O smeni generalne sekretarke Skupštine Srbije na prvoj narednoj sednici

O smeni generalne sekretarke Skupštine Srbije na prvoj narednoj sednici

2 min read
0
683
Svetislava Bulajić

Beograd, 7. februar 2018. – Agencija za borbu protiv korupcije dostavila je predsednici Skupštine Srbije predlog za razrešenje generalne sekretarke Skupštine Svetislave Bulajić, a pošto je to drugostepena odluka, parlament je obavezan da po njoj postupi u roku od 60 dana.

Predlog Agencije u Skupštinu Srbije stigao je u utorak, a kako je za izdanje dnevnog lista "Politika" rečeno u kabinetu predsednice Skupštine, po predlogu će biti postupljeno na prvoj narednoj sednici.

Agencija je predložila razrešenje jer je Bulajić protivzakonito samu sebe slala na službena putovanja u inostranstvo i naplaćivala dnevnice, a sama sebi je obračunavala i prekovremeni rad.

Kako piše "Politika", u dokumentu Agencije, u koji je taj list imao uvid, Bulajić je sebe "slala" na put u Istanbul, Kijev, Edinburg i Varšavu, i naplatila dnevnice, a na ime prekovremenog rada naplatila 163.061 dinar.

Pošto Skupština Srbije vanredno zaseda, sednice se mogu zakazivati samo na zahtev Vlade ili trećine poslanika (84), ali o ovom pitanju Vlada Srbije ne može da traži sednicu. 

Prva sednica redovnog zasedanja trebalo bi da bude 1. marta.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Poziv za učešće na programu obuke u oblasti javnih finansija i borbe protiv korupcije

Prokuplje, 20. oktobar 2018. – Toplički centar za demokratiju i ljudska prava organi…