Naslovna Civilno društvo Obeležen Dan SOS Dečijeg sela Kraljevo

Obeležen Dan SOS Dečijeg sela Kraljevo

2 minuta za čitanje
0
518

Kraljevo, 25. oktobar 2016. – SOS Dečija sela Srbija obeležila su  Dan SOS Dečijeg sela Kraljevo.  Uz podršku brojnih partnera, saradnika, prijatelja i donatora u SOS Dečijem selu Kraljevo organizovana je proslava 12 godina uspešnog rada u Srbiji.

Pored svečanog programa i aktivnosti koje su za ovu priliku pripremila deca, obeležavanje dana SOS Dečijeg sela u Kraljevu, propratio je i humanitarni bazar domaće zimnice, koju su pripremile SOS mame. 

SOS Dečije selo Kraljevo osnovano je 2004. godine, sa ciljem obezbeđivanja porodičnog smeštaja za decu o kojoj roditelji iz bilo kog razloga nisu mogli da se staraju. Do sada u SOS Dečijem selu zbrinuto je  više o 130 mališana sa teritorije cele Srbije.

SOS Dečija sela Srbija članica su Međunarodne organizacije SOS Dečijih sela, osnovane  1949. godine, koja danas u 134 zemlje pomaže 1 200 000 ljudi. U Srbiji smo prisutni od 2004. godine, kroz brigu o deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu Kraljevo, Centar za podršku porodici u Nišu, Programe podrške hraniteljskim porodicama, Program za podršku zapošljavanju mladih u Beogradu i programe hitne pomoći posle zemljotresa u Kraljevu, poplava u Obrenovcu i Lazarevcu i pomoći izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

NUNS pozvao sve političke aktere da ne ometaju novinare dok rade

Beograd, 16. februar 2021. – Nezavisno udruženje novinara Srbija (NUNS) pozvalo je d…