Naslovna Vesti Srbija Obeležena godišnjica ubistva Slavka Ćuruvije

Obeležena godišnjica ubistva Slavka Ćuruvije

3 minuta za čitanje
0
104
Slavko Ćuruvija

Beograd, 11. april 2021. – Predstavnici Nezavisnog udruženje novinara Srbije, Udruženja novinara Srbije i Asocijacije nezavisnih elektronskih medija su, polaganjem venaca i paljenjem sveća, obeležili godišnjicu ubistva novinara i vlasnika listova “Dnevni telegraf” i “Evropljanin” Slavka Ćuruvije, u Svetogorskoj 35, u Beogradu, na mestu gde je pre 22 godine ubijen.

Slavko Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. godine.

Predsednik Nezavisnog udruženje novinara Srbije Željko Bodrožić podsetio je da ni 22 godine nakon ubistva Ćuruvije još niko nije pravosnažno osuđen za taj zločin.

I ukoliko se potvrdi prvostepena presuda doneta 2019. godine, mislim da će porodica, prijatelji i kolege i dalje ostati bez mnogih odgovora“, rekao je Bodrožić.

On je naveo da je državni tužilac pre dve godine u završnoj reči naglasio da je nalog za ubistvo došao iz vrha vlasti, a da je porota bila cela Vlada.

Jasno je svima da je surova likvidacija, nažalost, delo naše države, a ta država je do danas bila spremna, čini mi se, da pred lice pravde isporuči tek nekoliko saučesnika u tom zlodelu i ništa više od toga“, kazao je Bodrožić.

Prema njegovim rečima, neki nalogodavci i mreža pomagača i egzekutora i dalje su zaštićeni.

Ćuruviju poslednjih nekoliko godina iznova blate i satanizuju u režimskim medijima, poručujujući da je dobio što je zaslužio, a da su zlikovci koji su zavili u crno Slavkovu, ali i mnoge druge porodice tokom te mračne decenije, patriote i heroji, ali nije tako i ne smemo da dozvolimo da našeg kolegu nanovo ubijaju i da istovremeno glorifikuju one koji su nam zagorčali živote i čije su ruke krvave do ramena“, rekao je Bodrožić.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

BIRODI: Vladavina prava, integritet i javnost – lekovi protiv lične vlasti

Beograd, 20. septembar 2021. – Druga faza međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstv…