Naslovna Društvo Objavljen javni poziv za inovativna rešenja u borbi protiv klimatskih promena

Objavljen javni poziv za inovativna rešenja u borbi protiv klimatskih promena

2 min read
0
611
klimatske promene

Beograd, 23. novembar 2017. – Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, uz finansijska sredstva Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF) objavio je javni poziv u okviru projekta „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“.

Javni poziv je objavljen za oba izazova: Izazov otvorenih podataka i Izazov za inovativna rešenja.

Cilj Izazova otvorenih podataka je da se utvrde nedostaci u praćenju emisija gasova sa efektom staklene bašte (GHG) u lokalnim zajednicama širom Srbije i dobiju predlozi rešenja koje lokalne samouprave mogu da primene kako bi uspostavile kvalitetne i lako dostupne (otvorene) baze podataka o GHG.

Na ovaj poziv mogu da se prijave gradovi i opštine sa preko 20.000 stanovnika, kao i javna i privatna preduzeća, naučno istraživačke institucije i organizacije civilnog društva, ali samo kao deo konzorcijuma sa gradovima i opštinama.

Rok za podnošenje projektnih ideja je 28.02.2018.

Izazov za inovativna rešenja poziva na predlaganje rešenja za smanjenje emisija GHG koje se emituju u procesu pružanja i korišćenja različitih javnih komunalnih usluga, uz istovremeni doprinos društvenom, ekonomskom i ekološkom održivom razvoju.

Na Izazov za inovativna rešenja mogu da se prijave jedinice lokalne samouprave, javna i privatna preduzeće, naučno istraživačke institucije i organizacije civilnog društva. Poziv za fizička lice biće objavljen 15. decembra 2017.g.

Rok za podnošenje projektnih ideja u okviru drugog izazova je 31.01.2018.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Poslednja verzija ustavnih amandmana predstavlja korak nazad u odnosu na dostignuti nivo depolitizacije pravosuđa

Beograd, 17. oktobar 2018. – Amandmani na Ustav Srbije koje je Ministarstvo pravde p…