Naslovna Politika Objavljen poziv za kandidovanje predloga za Nagradu grada Valjeva

Objavljen poziv za kandidovanje predloga za Nagradu grada Valjeva

3 minuta za čitanje
0
273
Gradska uprava Valjevo

Valjevo, 12. januar 2020. – Grad Valjevo je objavio obaveštenje  o uslovima za dodeljivanje Nagrade grada Valjeva za 2019. godinu.

Nagrada grada Valjeva dodeljuje se svake godine povodom proslave praznika grada Valjeva, 20. marta.

Kako je navedeno nagrada može biti dodeljena pojedincu, grupi za zajedničko delo ili pravnom licu, a propozicije omogućavaju da jedan subjekt može više puta biti dobitnik nagrade-

U jednoj godini dodeljuje se najviše 14 nagrada i to po jedna nagrada za svaku oblast, i to u o oblasti privrede, poljoprivrede, obrazovanja i vaspitanja, oblast stvaralaštva i postignuća učenika i studenata, oblast nauke, inovacija i pronalazaštva, urbanizam i arhitektura, zaštita životne sredine, medicina i briga o zdravlju, socijalna zaštita i humanitarni rad, oblast humanosti, umetnost i kultura, čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja, informisanje i društveno angažovanje i oblast sporta.

Pored navedenih nagrada, može se dodeliti i specijalna nagrada za životno delo, humanitarni rad i brigu o ljudima i za afirmaciju grada.

U jednoj godini dodeljuju se najviše dve specijalne nagrade.

Nagrada se može dodeliti i posthumno pojedincima za delo ili postignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu od 1. januara do 31. decembra godine koja prethodi godini u kojoj se nagrada dodeljuje i koji su preminuli u toj godini.

Pravo predlaganja kandidata imaju pravna i fizička lica. Predlog se dostavlja u pisanoj formi sa obrazloženjem i sadrži  podatke o kandidatu i delu ili rezultatu, kao i naznaku oblasti  za koju se kandidat predlaže.

Predlozi za dodelu nagrade grada Valjeva dostavljaju se Komisiji  za dodelu nagrade preko pisarnice Gradske uprave.

 Rok za podnošenje predloga je  14. 02. 2020. godine.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Spremo: Društveni dijalog kao ozbiljan način pristupa i izveštajima domaćih organizacija

Beograd, 29. maj 2020. – “Kritike sa međunarodnog nivoa na neki način bivaju adresir…