Naslovna Civilno društvo Objavljen “Priručnik medijske pismenosti za roditelje”

Objavljen “Priručnik medijske pismenosti za roditelje”

2 minuta za čitanje
0
152
tablet

Beograd, 04. maj 2022. – Program “Nova pismenost” objavio je Priručnik medijske pismenosti za roditelje, koji pruža osnovna znanja o medijskoj pismenosti i srodnim temama.

Program “Nova pismenost” sprovodi Propulsion uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a kreiran je u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja.

Pored toga, Priručnik sadrži i savete koji će roditeljima pomoći da nauče decu kako da pravilno i bezbedno koriste tehnologiju.

Kako je navedeno u saopštenju, istraživanje koje je sproveo Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) pokazuje da se 79 odsto mladih u Srbiji informiše putem društvenih mreža, dok influenseri utiču na čak 50 odsto dece od 12 do 14 godina.

Zbog toga je važno da pored toga što roditelj brine o tome koliko vremena dete provodi na mreži, usredsredi se i na to kako dete provodi vreme na mreži“, navedeno je.

Psiholog i jedna od autorki priručnika Ana Mirković kazala je da je taj priručnik kreiran tako da roditelji na jednostavan način mogu da pričaju sa svojom decom na temu medijske pismenosti, internet nasilja, stereotipa, predrasuda i drugih tema.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Beogradski Prajd 2023. biće održan 9. septembra

Beograd, 26. septembar 2022. – Beogradska Parada ponosa zakazana je za drugi vikend …