Naslovna Politika Evropska unija Objavljen Vodič kroz najbolje prakse u sklopu Evropske nedelje mobilnosti 2016

Objavljen Vodič kroz najbolje prakse u sklopu Evropske nedelje mobilnosti 2016

2 min read
0
340

Brisel, 04. septembar 2016. – Ovogodišnje izdanje Vodiča kroz najbolje prakse u sklopu Evropske nedelje mobilnosti 2016 sadrži izvanredna dostignuća 20 gradova koji su ušli u uži izbor za nagradu Evropske nedelje mobilnosti2015. 

 Murcia (Španija), potencijalni dobitnik nagrade, je postavila stalke za bicikle i uvela unošenje sklopivih bicikala u autobuse, i naglasila značaj razvoja elektične mobilnosti u gradu u obliku električnih bicikala i skutera. Ostala dva finalista, Lisabon (Portugal) i Palma de Mallorca (Španija) su, takođe, pokazala veliku inicijativu.

Lisabon je organizovao dva zasebna događaja povodom Dana bez automobila na različitim lokacijama i implementirao novu infrastrukturu u cilju unapređenja pristupa kao i povećanja broja biciklista. Palma de Mallorca je uvela novu biciklističku infrastrukturu i obezbedila parkiralište, sprovela anketu među građanima o njihovim mobilnim praksama i ponudila karte za besplatan javni prevoz.

Ove godine, po prvi put su manje opštine prijavile aktivnosti koje odražavaju dobre primere mobilnosti, kao i Nacionalni koordinatori u velikom broju zemalja.

Aktivisti imaju priliku konsultovati Vodič za inspiraciju i obezbediti sebi uzbudljivu i inovativnu proslavu Evropske nedelje mobilnosti u svom gradu i zajednici.

  

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Evropska unija
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

U Nemačku se 2017. doselilo gotovo pola miliona stranaca

Visbaden, 18. oktobar 2018. – U Nemačku se 2017. godine doselilo ukupno 499.000 stra…