Naslovna IT Događaji Objavljen Vodič za unapređenje praksi oglašavanja na internetu

Objavljen Vodič za unapređenje praksi oglašavanja na internetu

2 minuta za čitanje
0
539
novinar

Beograd, 19. jul 2019. – Share fondacija saopštava da je objavljen Vodič za unapređenje praksi oglašavanja na internetu.

U izradi Vodiča (izdavač je Fondacija za otvoreno društvo, Srbija) učestvovali su stručnjaci SHARE Fondacije Nevena Krivokapić, Bojan Perkov i Dunja Tasić.

Autori Vodiča su ukazali na dobre prakse oglašavanja putem interneta i pružili su osnovne preporuke za transparentnije i poštenije oglašavanje u digitalnom okruženju.

Pored pregleda domaće regulative u pogledu oglašavanja na internetu, Vodič pruža praktične savete kako označiti komercijalni sadržaj u skladu sa zakonom i etičkim postupanjem, kao i smernice za poštenije onlajn oglašavanje po uzoru na međunarodne standarde (britanski Internet advertajzing biro i američka Federalna trgovinska komisija).

Vodič na kraju daje preporuke za unapređenje internet oglašavanja koje su usmerene na nadležne državne organe, industriju i marketing zajednicu, ali i građane kao kranje korisnike i potrošače:

  • Podsticati dalji razvoj samoregulacije i tela koja se bave ovom temom,
  • Rad na edukaciji prenosilaca poruka i oglašivača,
  • Rad na edukaciji i podizanju svesti kod građana,
  • Uspostavljanje pravedne tržišne utakmice efikasnim sankcionisanjem onih koji sa jasnom namerom i kontinuirano krše zakone.

Vodič je dostupan za preuzimanje na sajtu Share fondacije.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Događaji
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

UNS dodelio nagrade najboljim novinarima u 2020. godini

Beograd, 21. decembar 2020.  – Udruženje novinara Srbije (UNS) uručilo je novinarske…