Naslovna Politika Obradović: Mediji da naprave razliku između manjinskih i stranačkih pitanja

Obradović: Mediji da naprave razliku između manjinskih i stranačkih pitanja

2 min read
0
225
Vukašin Obradović

Novi Pazar, 11. septembar 2018. – Novinar Vukašin Obradović ocenio je u Novom Pazaru da je važno da se novinari pridržavaju etičkih kodeksa i profesionalnih standarda tokom predstojeće kampanje za nacionalne savete nacionalnih manjina.

On je na savetovanju o izveštavanju o tim izborima, koje su organizovali Organizacija za evropsku bezbednost (OEBS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), rekao da je to specifična materija koja zahteva više novinarske pažnje, bez navijačkih tonova i svrstavanja na jednu ili drugu stranu.

"Najvažnije je da se mediji potrude da što je moguće u većoj meri prenesu građanima stav o problemima sa kojima se suočavaju manjinske zajednice, a ne da služe kao megafon ljudima sa lista i političarima. Osim toga, pošto je očigledno da će biti veliki uticaj političkih stranaka na ove izbore, mediji treba da naprave jasnu razliku između onoga šta su manjinska, a šta stranačka pitanja", rekao je Obradović.

On dodaje da je svestan da to neće biti lak zadatak, ali da se nada da će novinari uspeti da se izbore sa tim izazovom, jer će sigurno biti pritisaka.

Osim iz Novog Pazara, ovom savetovanju prisustvovali su i novinari iz Preševa i Bujanovca.

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

PrEUgovor: U Srbiji zabrinjavajuće tendencije u oblastima vladavine prava

Beograd, 16. april 2019. – Rokovi za ispunjavanje preuzetih obaveza iz akcionih plan…