Naslovna Politika Obradović: Vučić brani neodbranjivo, sve teže je braniti Stefanovića i njegovog oca

Obradović: Vučić brani neodbranjivo, sve teže je braniti Stefanovića i njegovog oca

5 minuta za čitanje
0
202
Vukašin Obradović

Beograd, 23. decembar 2019. – Aferama na Beogradskom univezitetu i sa Krušikom zid je počeo da se ljulja, do čega će to dovesti ostaje da se vidi, ali vlast jeste uzdrmana, nervozna i to se vidi i po reakcijama samog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ocenio je u Novom danu novinar Vukašin Obradović.

Dve su situacije dobro uzdrmale vladajuću stranku, poraz na Univerzitetu i ovo što se dešava u Krušiku – to su izvučene dve cigle iz tog zida i on je počeo polako da se ljulja, kaže Obradović.

To na veliku probu stavlja Vučića, koji postaje veoma nervozan, on pokazuje visok stepen nervoze i to sa razlogom. Ova afera nije bezazlena, bez obzira što on pokušava da karikira i spinuje“, kazao je.

SNS je organizacija koja funkconiše na monolitnosti, ne odriče se „ni Jutke, ni Simonovića, a kamoli Siniše Malog ili Nebojše Stefanovića“, dodaje Obradović.

Ali sve teže je braniti Stefanovića i njegovog oca u svetlu novih dokaza. “On brani neodbranjivo i u takvim situacijama je vrlo nervozan“, kazao je novinar.

Problem jeste što je ta priča izašla van granica Srbije, ali, kako navodi Obradović, ta afera verovatno neće imati epilog i iluzorno je očekivati smenu Stefanovića ili nešto slično.

Uzbunjivač Aleksandar Obradović je svojim gestom zaista ubrizgao novu energiju opozicionim strankama, hteo on to ili ne, ocenjuje gost Novog dana.

Taj njegov lični gest, koji u samom početku nije imao nikave veze s politikom, dobio je političku konotaciju, što nije teško u ovom društvu“, kaže.

Govoreći o bojkotu izbora, on je rekao da je u tom pogledu ključna uloga PSG.

Vlast je procenila da je PSG najslabija karika i da tu ima najveće šanse da neko iz opozicionih redova promeni odluku o izlasku na izbore, smatra Obradović.

Kako je ocenio, ako bi PSG odlučio da izađe, to bi zadovoljilo i SNS i evroparlamentarce, jer bi se umanjila rizična kvota opozicionih stranaka koje ne izlaze na izbore. „Imali biste listu sa širim sprektrom političkih stranaka, gde bi PSG bio klasična opozicija“, kazao je.

To bi, međutim, znatno oslabilo opozicione stranke koje se zalažu za bojkot, jer PSG ne treba potcenjivati, rekao je i dodao da je velika odgovrnost na PSG i da će od njih dosta zavisiti u pogledu izbora.

Postoji jasna svest u vladajućoj stranci da izbori bez najjačeg dela opozicione scene predstavljaju određeni problem za spoljnopolitički imidža Srbije i otvaraju pitanje unutrašnje stabilnosti“, kaže Obradović.

Sve do raspisivanja izbora postojaće napori da se makar ko iz opozicije ko je za bojkot prevede na drugu stranu, zaključio je gost Novog dana, prenosi portal Autonomija.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Grupa Socijalisti i demokrate: Vučić bezobzirno ignorisao bezbednost građana radi političke koristi

Brisel, 08. jul 2020. – Grupa Socijalisti i demokrate (S&D) u Evropskom parlamentu (EP…