Naslovna Borba protiv korupcije Oči u oči sa političkom korupcijom

Oči u oči sa političkom korupcijom

2 minuta za čitanje
0
494
Oči u oči sa političkom korupcijom

Beograd, 19. novembar 2019. – NVO Kareja organizuje promociju knjige „Oči u oči sa političkom korupcijom“ autora Siniše Jankovića, penzionisanog policijskog inspektora.

Promocija je zakazana za sredu 20. novembar u 19 časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Na promociji će prisutna publika, iz prve ruke, čuti šta je inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova inspirisalo da napiše knjigu u kojoj opisuje događaje koji su obeležili njegov rad na predmetu Azotara Pančevo, jednom od kontroverznih 24 slučaja privatizacije u Srbiji.

Janković u knjizi govori o akterima političke korupcije, citira razgovore sa nadređenima i policijske akcije koje je politika zaustavila.

O knjizi će sa autorom Sinišom Jankovićem razgovarati novinarke Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) Milica Šarić i Anđela Milivojević, nakon čega će o značaju ovog dela govoriti i Zoran Gavrilović, saradnik u BIRODI-ju.

Siniša Janković je 31 godinu radio na poslovima suzbijanja kriminaliteta, a zadnjih deset godina karijere bio je Šef odseka za privredni kriminalitet u Odeljenju kriminalističke policije, Policijske uprave u Pančevu, u zvanju glavnog policijskog inspektora. Poslednje dve godine radnog veka bio je šef tima i član Radne grupe UKP-a za 24 spornih privatizacija.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Vasilić: Postoji očigledna namera izvršne vlasti da ugasi Savet za borbu protiv korupcije

Beograd, 16. jun 2020. – U najkorumpiranojoj državi u Evropi, kao što je Srbija, postoji s…